Utflyktsförslag

Mats Troeng och Annika Billstam berättar 

De tävlingsområden som kommer att användas under O-Ringen 2021 i Uppsala är bland de bästa som finns i Uppsalas närhet.

Banläggningen är redan igång för att skapa de bästa banorna för alla de olika klasser och svårighetsgrader som ska finnas. Mats Troeng och Annika Billstam, bägge med landslagserfarenhet, engagerar sig med glädje i detta.

Mats Troeng ingår i banläggarteamet för etapp tre i Östuna. Dessutom är han kartritare för ungdomsstafetten och elitsprinten, med arena Studenternas idrottsplats i centrala Uppsala. För Mats var det naturligt att engagera sig och bjuda tillbaka till en idrott som har gett honom mycket.

- Östuna är personligen lite speciellt för mig, där segrade jag på tredje etappen i H 21 elit i O-Ringen Uppland 2001, berättar Mats.

Vilka är de främsta utmaningarna med banläggningen?

- Område för arena och logistiska förutsättningar blir styrande, att det är så många klasser och banor samt att ta naturhänsyn för att minimera markslitage.

Tidsplanen för banläggningen har deadline när kartor ska gå i tryck före sommaren 2020. Mats berättar att de redan är igång och i stora delar planerar att vara klara till sommaren i år, för att sedan bara behöva göra mindre justeringar.

- Vi vill gärna kunna se hur banorna ser ut i verkligheten under sommartid, så vi ligger bra till.

Stormen Alfrida har påverkat lite grann med enstaka fällda träd men räknar man med att markägarna kommer att ta hand om detta. Mats framhåller att arrangörerna har det väl förspänt i Uppsala med väldigt bra och detaljrik terräng.

Lunsen framhålls av arrangörerna som mytomspunnet, varför?

- Lunsen är ju unikt, fantastiskt att vi får möjligheten att vara där. Där blir det den yttersta finorienteringen. Fast jag varit där så många gånger kan jag fortfarande träna där, det är ovanligt.

- Det är ett område som jag vet att många orienterare har på sin lista över områden man ska ha tävlat i.

Annika framhåller också de två andra områdena som bjuder på stor variation. Att orientering betyder mycket för henne råder det givetvis ingen tvekan över. Hon berättar att denna idrott bjuder på mental frihet och att få vara utomhus.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision