Fjällnora

Fjällnora friluftsområde omges av sjöar, branta skogsklädda bergsknallar och vidsträckta skogar. Under sommaren blir Fjällnora ett paradis med aktiviteter. Bada i sjöarna Trehörningen och Ramsen, här hittar du ett större friluftsbad, naturistbad och även ett hundbad där din fyrfota vän kan ta sig ett dopp.

Det är ett stort, lättillgängligt bad med sandstrand och stora gräsytor. Badplatsen är försedd med en tillgänglighetsanpassad ramp och brygga. Möjlighet att campa och fiska.

Åka bil

Med bil åker du cirka 15 kilometer på väg 282 från Uppsala mot Almunge. Det finns en stor parkering på området. Fina sommardagar kan parkeringen bli full. Följ vägvisning och respektera parkeringsförbudet längs vägen.

Åka buss, ånglokståg och veteranbuss

Om du åker buss, kan du kliva av vid Fjällnora vägskäl för att sedan gå ungefär 3 kilometer till Fjällnora. Det är buss nummer 809 som tar dig dit. Sök resa på ul.se Länk till annan webbplats.

Sommartid kan du åka ånglokståg från Uppsala och veteranbuss från Selknä. Veteranbussen hämtar också upp resenärer som åkt regionbuss vid en hållplats en bit in på Fjällnoravägen. Aktuella tidtabeller finns på lennakatten.se. Länk till annan webbplats.

Vandra

Du kan också ta dig hit genom att vandra på Upplandsleden som går från Sunnersta i södra Uppsala till Fjällnora och vidare mot Almunge. Läs om Upplandsleden på upplandsstiftelsen.se Länk till annan webbplats.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision