Inskolning & U-klass

Inom Inskolning och U-klass kan du som barn och ungdom utvecklas och lära dig ännu mer om orientering.

Du kan boka hela veckan under Huvud-kortklass och enstaka dagar under Etappstart.

Inskolning

Inskolningsklassen är ett lagom nästa steg efter Miniknat och vänder sig till barn som vill prova på hur det är att orientera ”på riktigt”. Man kan springa ihop med en eller flera kompisar eller ha en förälder/ledare med sig som skuggar om man känner sig osäker.

Glada och ledsna emojis talar om ifall man är på rätt väg eller inte. För samtliga klasser gäller fri starttid samtliga etapper och det är priser till alla, varje dag!

Banan är ca 1,5 km och går längs stigar och vägar.

Klass

Skala

Längd

Nivå

Inskolning

1:7 500

1,5

Nybörjare


 

U-klass

Utvecklingsklasserna för OL finns på arenorna för 5-dagars OL och har samma upplägg som Inskolning, men utan emojis som visar vägen. Du kan springa ihop med en eller flera kompisar eller ha en förälder/ledare med dig om du känner dig osäker.

För båda klasserna gäller fri starttid samtliga etapper, och det är tillåtet att springa ihop med en kompis eller vuxen.

U2 har vit svårighetsgrad, vilket innebär att banan går längs tydliga ledstänger med kontroller i anslutning, medan U1 är snäppet enklare med grön svårighet. Där sitter alla kontroller längs stigar/vägar/ledstänger. Banlängder på 2,0-2,5 km.

KlassSkalaLängdNivå

U1

1:7 500

2,0

Nybörjare

U2

1:7 500

2,5

Mycket lätt

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision