Vi tror på ett O-Ringen i Uppsala 2021!

Planeringen för att genomföra O-Ringen i Uppsala 2021 pågår för fullt. Visserligen är det ett tufft läge med smittspridningen av Covid-19 i Sverige och i världen. Utifrån läget att vaccinationerna pågår för fullt och vetskapen att smittspridningen är klart mycket lägre på sommaren, vi tror verkligen att O-Ringen ska arrangeras i Uppsala i sommar.

Folk och flaggor vid mål

Dessutom har Regeringen remitterat ett förslag till ett nytt system för allmänna sammankomster med stöd i pandemilagen som innebär en särskilt regel för motionslopp, exempelvis orientering.

-Planeringen av O-Ringen 2021 i Uppsala har gjorts i samråd med Smittskyddsenheten (Sme) i Region Uppsala. Sme ser i dagsläget inga omedelbara hinder för att fortsätta planeringen och genomförandet av tävlingarna med de anpassade arrangemang som tagits fram, säger Johan Hedlund, tf. Enhetschef på Smittskyddsenheten i Uppsala.

I arbetet för ett genomförande i Uppsala görs nu planering och anpassningar för att göra arrangemanget smittsäkert. Vid ett genomförande är det av största vikt att deltagare, funktionärer och partners känner sig trygga. Planeringen som görs har pågått sedan tidig höst.

-Vi har haft och har kontinuerlig kontakt med regionala smittskyddet i Uppsala och de ger oss positiva tecken som tyder på att arrangemanget kan komma att genomföras till sommaren, säger Jens Lindquist, tf. vd för O-Ringen AB.

-Vi är optimistiska att vi kan genomföra O-Ringen i sommar, 25-31 juli i Uppsala, tillägger Jens!

O-Ringen kommer att fortsätta att jobba för att vi ska kunna genomföra denna orienteringsfest, världens största orienteringsäventyr, till sommaren men genomföra tävlingen på ett sätt som känns tryggt för såväl deltagare, publik som funktionärer.

-Vi ser över vilka justeringar som vi behöver göra för att undvika trängsel, exempelvis vid toaletter på O-Ringen campingen och på tävlingsplatser. Men vi tittar också på hur vi kan hålla avstånd vid starter och vid målgång. Vi ser helt enkelt över alla situationer där det kan uppstå trängsel under ett O-Ringen utan att frångå det man vill ha och förväntar sig som deltagare på ett O-Ringen, säger Jens Lindquist.

Anmälan för att springa O-Ringen i Uppsala är nu öppen och skulle det bli så att O-Ringen inte kan genomföras till sommaren kommer din anmälan att flyttas över till arrangemanget nästa sommar i Uppsala.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision