Ny guide till MTBO

MTBO körs på gemensamma arenor med OL för fyra av etapperna och på egen stadsnära arena för etapp 3. Nytt för i år är att alla deltagare använder SIAC samt att fem-års intervaller införs för HD40 och äldre, dessutom läggs nya klasser till för HD80; totalt 10 nya tävlingsklasser.

Under vår och sommar har provcyklingar av MTBO banorna till O-Ringen Uppsala genomförts. Dessa har pågått i flera månader och har varit ett bra sätt att kunna njuta av mountainbikeorientering i avsaknad av andra aktiviteter. Framförallt under våren var det mycket folk i naturen, men framåt sommaren blev det mer folktomt som det vanligtvis blir här i Uppsala.

- Det har också varit en frodig sommar med lagom mycket regn och sol som har fått allt att växa i tävlingsområdena - det är intressant att se den stora variationen år från år, speciellt om man jämför med sommaren 2018 som var extremt torr. Erfarenheterna från alla provcyklingar har tagits tillvara så att banor och kartor har kunnat finslipas, säger Magnus Blåudd som är banläggare för MTBO på O-Ringen Uppsala 2021.

En glädjande nyhet är att fem-års intervaller införs för HD40 och äldre, dessutom läggs nya klasser till för HD80. Detta innebär att totalt 10 nya tävlingsklasser läggs till för MTBO. Det kommer senare under året att finnas möjlighet för den som redan är anmäld att logga in i anmälningssystemet och byta klass. Detta återkommer vi om.

Ytterligare en spännande nyhet är att alla MTBO deltagare kommer använda SIAC! Alla kontroller kommer utrustas med en Sportident Air+ enhet som tillåter kontaktlös stämpling på 1.6 meters avstånd och vid målgång kommer elektronisk mållinje att användas. Det nya systemet tillåter stämpling i farten och ger en helt ny dimension åt MTBO. För den som inte har egen SIAC pinne finns möjlighet välja att hyra eller köpa en i samband med anmälan.

En fullmatad guide om MTBO på O-Ringen Uppsala 2021 hittar ni härPDF!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision