Niclas Lidström - ny projektledare för O-Ringen Åre 2022

Nu är det klart att det blir Niclas som tar över efter Martin Ohlsson som projektledare för O-Ringen Åre 2022.

Egentligen skulle Åre ha fått ta emot O-Ringen 2021 men på grund av Covid-19 så blev allt framflyttat ett år.

Projektet i Åre har kommit en bra bit på väg och ligger i bra fas med ett presenterat koncept.

-Martin har gjort ett fantastiskt arbete och när jag nu tar över stafettpinnen vid årsskiftet är mycket av jobbet redan gjort. Jag ser fram emot att få jobba med detta fantastiska arrangemang och vår målsättning är att kunna erbjuda deltagarna ett fantastiskt O-Ringen i vacker fjällmiljö! Säger Niclas.

Vem är han då, Niclas? Jo han är 54 år och har orienterat sedan 12 års ålder. Om sitt första O-Ringen säger han så här:

-Jag gjorde mitt första O-Ringen 1981 i Mohed i Hälsingland. Jag kommer fortfarande ihåg den pirrande känslan när vi åkte in på det som då kallades centralorten. Jag kommer inte ihåg hur det gick för mig då med tävlandet men jag har samma känsla varje år som O-Ringen ska avgöras.

Han har aldrig vunnit någon orienteringstävling men har på ålderns höst hunnit med att springa 10-mila ett antal gånger för Jämtland United. Jämtland United är det samlingsnamn som orienterarna i Jämtland/Härjedalen använder när de ska springa exempelvis 10-mila eller 25-manna.

-Men jag hade faktiskt bättre sträcktider mellan två kontroller än Jonas Leandersson när vi sprang en city-sprint på Söder i Stockholm för några år sedan. Det lever jag fortfarande på, fortsätter han.

Niclas är i grunden journalist som de två senaste åren har varit kommunikationsansvarig för Allsvenska laget Östersunds FK men som vid årsskiftet övergår till att vara projektledare för O-Ringen i Åre 2022. Niclas är idag ordförande i Frösö IF:s orienteringssektion och har tvillingar, Hanna och David, 20 år som bägge orienterar. En sambo, Maria, som också är uppvuxen med orientering.

-Dessutom är det lite extra roligt att min pappa, Göran, var generalsekreterare när O-Ringen avgjordes i Östersund. Vi hade kansliet i vår källare under flera år och jag var med och jobbade med arrangemanget då som 23-åring, avslutar Niclas.

Varmt välkommen som projektledare för O-Ringen Åre 2022 Niclas!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision