The winner takes it all

Det är slut. Alla segrare är i mål. I seniorelitklasserna vann Tove Alexandersson Stora Tuna OK och Ruslan Glebov OK Ravinen.

Ruslan Glebov mot mål. Foto: Thomas Rimhagen

I H21E blev det en duell mellan OK Ravinens Ruslan Glebov och Stora Tunas Emil Svensk. Med nästan fyra minuters ledning från start skulle det mycket till om Svensk skulle utmana ordentligt. Ingen av dem gjorde något perfekt lopp men båda sprang tillräckligt bra för att placeringarna i mål skulle vara oförändrade. Ruslan var oerhört glad efter målgång och beskrev känslan som ett födelsedagsfirande. Lika sprallig som ett födelsedagsbarn var den ukrainska Ravinenlöparen efter den stora segern.

  1. Ruslan Glebov, OK Ravinen
  2. Emil Svensk, Stora Tuna OK +1:56
  3. Albin Ridefelt, OK Linné +3:37
Ruslan

Såhär glad kan man bli av att vinna O-Ringen. Foto: Thomas Rimhagen

tove

Tove Alexandersson på väg mot en överlägsen seger. Foto: Per Gustås.

I D21E var det aldrig spännande. Tove Alexandersson Stora Tuna OK sa i segerintervjun att hon brukar ta det lugnt och stabilt och försöka göra det bra tekniskt när hon går ut i ledning. Det gjorde hon även idag och kunde defilera in i mål som O-Ringens odiskutabla drottning. Tvåa blev Sara Hagström som efter att ha snurrat lite kring en kontroll utförde ett spektakulärt hopp från en över 3 meter hög brantkant där en av O-Ringens fotografer stod på banan.

  1. Tove Alexandersson, Stora Tuna OK
  2. Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering +33:01
  3. Johanna Öberg, OK Linné +35:16
sara

Sara Hagström strax efter hennes hopp som tyvärr ej kom med på bild. Foto: Per Gustås

Både Tove och Ruslan har fått fina formbesked under veckan som de kan ta med sig till stundande VM i Norge.

– Jag är i ganska bra form, sa Ruslan i segerintervjun.

– Det är skillnad på en O-Ringen vecka och ett individuellt lopp. Nu är benen ganska trötta. Det ska bli skönt att köra lite lugna pass och njuta av stiglöpning fram till VM, berättade Tove.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision