Godmorgon O-Ringen! Välkommen till Arena Yxbacken och terrängområde Kvillinge

Äventyret fortsätter. I dag har eliten och MTBO aktivitetsdag medan OL tar tag i den tredje etappen.

Idag blir det varmt, riktigt varmt! I kombination med att ni ska klättra mer än 100 meter upp för berget till start så ta mycket god tid på er, smörj in er, drick massor av vatten och täck huvudet ordentligt. På Arenan är det inte mycket skugga så även där behöver ni vara försiktiga.

Till Yxbacken åker alla Orienteringslöpare buss eller så tar ni cykeln. Det finns ingen bilparkering vid arenan. Bussarna avgår från O-Ringentorget eller från Sattelitparkering Bråvalla.

Under orienteringslöparnas tredje etapp får vi avnjuta ett område som bjuder på flera små vackra skogssjöar och närmare målet är det stigrikt. I huvudsak är det skog hela vägen men en del banor berör även gammal kulturmark. Bitvis kan strukturen, som är likartad över stora områden, göra att man lätt gör parallellfel. Det gäller att anpassa farten så man inte missar att säkra sin position fortlöpande.

- Går det för fort här kan du riskera att styra fel, säger en av banläggarna, Bo Jernberg, som faktiskt var med och lade banor redan vid O-Ringen 1987. De längre banorna kommer att gå in ett område med helt annan karaktär - detaljrikt och kuperat – i form av den så kallade Kvillingeförkastningen som är ett nästan trolskt naturreservatsområde där man på vissa ställen kan känna att man är i en av naturen uppbyggd labyrint. Här kommer man att behöva ta fram finliret framför råkubbandet. Där är det finskuret och kuperat. Det är nästan gåfart som rekommenderas för vissa sträckor, kompletterar Jernberg som tillsammans med Mikael Håkansson strängar banorna för orienteringslöparna på den tredje etappen. På slutet av banorna blir det mycket utförslöpning, men det går inte att bara kuta på, orienteringsmomentet kvarstår hela vägen in mot mål.

Slå som vanligt på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 3 OL

Etappnamn: Kyrketappen

  • Plats: Arena Yxbacken i Norrköping
  • Första start OL: kl. 08:30

Ta dig dit? Cykla eller ta bussen från O-Ringentorget eller satellitparkering Bråvalla. Tidtabeller finns på sidan 35 i Programtidningen.

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla på plats på arenan i Deltagarservice.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Tips på aktiviteter under dagen:

13.00 Bemannat aktivitetsområde öster om Mässhallen i O-Ringenstaden öppnar

14.00 Bagheeralabyrinten öppnar

16.00-20.00 O-Ringen Indoor Hagaskolan/Hagagymnasiet

15.00 O-Ringentorget öppnar

17.30 Underhållning, Storsjung med Svenska Kyrkan på scenen, O-Ringentorget

18.00 Prisceremoni Etapp 3, scenen, O-Ringentorget

19.00 Ungoteket – där unga leder och skapar idrott, scenen, O-Ringentorget

19.00-20.00 O-Ringenkören, körverkstad med Svenska Kyrkan i Norrköping, i Himmelstalundshallen

19.05 Utdelning av O-Ringens jubileumsplaketter, scenen
O-Ringentorget

19.15 Frida Södermark, ultralöpare, föreläser i East Sweden Arena

21.00 O-Ringentorget stänger

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision