Prova på MTBO!

Vill du upptäcka tjusningen i att kombinera MTB-cykling och orientering? Vill du utmana ett par kompisar i snabb kartförståelse?
På aktivitetsdagen har du chansen att prova på mountainbikeorientering i Vrinneviskogen, i centrala Norrköping.

MTBO är en fartfylld gren, ganska lik sprintorientering, där det gäller att ta snabba beslut och välja rätt väg baserat på stigarnas framkomlighet.

Tiderna är anpassade så att du kan prova på MTBO på förmiddagen, hinna duscha och äta lunch, innan LiU-sprinten på eftermiddagen. Tredje etappen för MTBO-deltagarna genomförs på morgonen och direkt därefter kan du själv prova på MTBO, dvs mellan kl 11.00 - 13.00.

SKOGSOMRÅDE
Vrinneviskogen är ett friluftsområde med många jämna och lättcyklade stigar, så du kan cykla den korta banan med en vanlig cykel. För den längsta banan är det en klar fördel med en mountainbike. Har du ingen egen cykel med dig, så låna en klubbkamrats.
Arenan ligger på cykelavstånd från O-Ringenstaden, cirka 4 km. Det finns endast ett fåtal parkeringsplatser, så alla uppmanas att gå eller cykla dit.

ANMÄLAN
Enklast föranmäler du dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på
Deltagarservice i O-Ringenstaden. Det går också bra att anmäla sig på arenan i Vrinneviskogen, men då finns det risk för kö. Kostnad 120 kr.
Du kan använda din vanliga stämplingsbricka/Sportident-pinne. Det finns fem banor att välja på, från kort och lätt, till den eliten kör.

SERVICE PÅ MTBO-ARENAN
På arenan finns omklädningsrum, toalett, dusch, cykeltvätt, servering och Nordenmark som erbjuder uthyrning av kartställ för MTBO.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ
I MTBO måste du ha med dig cykeln till varje
kontroll. Det är alltså inte tillåtet att lämna cykeln eller springa till en kontroll och stämpla. Det är endast tillåtet att cykla på stig- och vägunderlagi terrängen. Med stigunderlag avses de ytor som i terrängen är upptrampade/spårade, oavsett om ytan är redovisad som stig eller ej på kartan. Det är också tillåtet att cykla på öppna gräsytor. Tänk på att hjälm är obligatoriskt och att cykeln inte får vara batteridriven. Det finns inga klädkrav.

NYTT FÖR I ÅR – LAGTÄVLINGEN!
De prova-på deltagare som vill, bildar ett lag bestående av tre deltagare som cyklar samma bana. Laget anmäler sig på plats i Vrinneviskogen genom att skriva upp sitt lagnamn och deltagarnas namn på anmälningslistan på anslagstavlan. Efter tävlingen räknas lagets sammanlagda tid ihop och det blir priser till vinnande lag. Man kan självklart prova på MTBO utan att vara med i lagtävlingen!

Prova på MTBO på aktivitetsdagen 24 juli
Plats: Vrinneviskogen
Fri starttid: 11.00-13.00
Kostnad: 120 kr
Avstånd till start: 300 m
Banläggare: Benny Lindgren

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision