Skogssportens Gynnare Stipendieutdelning

Kerstin Tjernlund från Skogssportens Gynnare har idag efter prisutdelningen på O-Ringenscenen delat ut två stipendier: En Silverkotte - för årets ungdomsförening och en Guldkotte - för årets insats för orienteringssporten.

Skogssportens Gynnare är en ideell förening som bildades 1961, vars ändamål är att stödja och främja den svenska orienteringsidrottens utveckling och utbredning. Det gör de genom att samla in och förvalta pengar som sedan delas ut i form av stipendier och utmärkelser till enskilda individer och klubbar, som på ett eller annat sätt gör stora insatser för svensk orientering. Pengarna samlas främst in genom medlemsavgifter, så gå med för att stödja orienteringens utveckling!

Skogssportens Gynnare har valt att tilldela Älvsby IF OK 2019 års Silverkotte för årets ungdomsförening. Utmärkelsen består av:

  • silverkottestaty
  • 20 000 kr till föreningen

Så här löd motiveringen:

"En förening från nordligare breddgrader, som har funnits i “alla tider” men stått på egna ben sedan 2005. Under ett antal år kännetecknas Älvsby IF OK av en bred och systematisk rekryterings- och utbildningsverksamhet. Att få med hela familjen har blivit ett framgångskoncept. Ledarutbildning för föräldrar bäddar för en hållbar och fin ungdomsverksamhet."

Skogssportens Gynnares finaste hedersbetygelse är Guldkotten. Den är utdelad av Skogssportens Gynnare sedan 1983.

Anders Bennitz från OK Renen får ta emot Skogssportens Gynnares Guldkotte 2019 för sitt fantastiska bidrag till Svensk skidorientering 2019.

Så här löd motivering:

"I vintras arrangerade Sverige Skidorienterings-VM i Piteå. Ett fantastiskt lyckat arrangemang med fina prestationer, som gav eko inom media. Det var många som var inblandade i arrangemanget och gjorde SkidO-VM till en succé. Alla funktionärer är viktiga, en av dem lyste extra starkt - generalsekreteraren.

Med säker och trygg hand styrde han arbetet. Med ordets gåva spred han lugn och ett stort leende bland alla; - Hur trötta ni än är så har ni alltid ett leende kvar, ett leende till funktionärer, ett leende till era konkurrenter och inte minst ett leende till er själva."


Mer information; www.skogssportensgynnare.selänk till annan webbplats

 

Vi säger stort grattis till Älvsby IF OK och till Anders Bennitz från OK Renen!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision