Godmorgon O-Ringen! Välkommen till Arena Grosvad och Etapp 2.

Äventyret fortsätter. Är ni taggade för Etapp 2? 

Idag säger SMHI att det blir mulet väder och mellan 15 och 20 grader, skönt löpväder för alla att fortsätta kämpa i.

O-Ringen fortsätter vid Arena Grosvad, terrängområde Grosvad för OL och Loreberg för MTBO, i Finspångs kommun.

Idag går alla klasser till start västerut från arenan på parkvägar och gator. Visa respekt för de boende i området och använd befintliga toaletter som finns vid tre platser. Vätska finns också på tre platser. Ute på banorna passerar alla klasser en eller flera platser med vätska.

Området för etappen har fin skog med både gran och tall och nästan inga hyggen. Terrängen är omväxlande där de kortare banorna går fram i ett stigrikt område och de långa banorna kommer nå ett detaljrikt, svårorienterat område. Kuperingen är måttlig, men några brantare sluttningar finns. De flesta banorna kommer att innehålla långsträckor med intressanta vägvalsalternativ. De längre banorna passerar asfalterade vägar, så var försiktig vid passagerna.

Som efter gårdagens avslutade tävling kan det vara skönt med ett bad. Medleys anläggning med äventyrsbad ligger på arenan. Annars finns som vanligt våra fina hemmabyggda duschar på arenan.

Slå på Radio O-Ringen för att inte missa något viktigt, FM 104,0 MHz här i Finspång, FM 101,5 MHz i Norrköping. Sändningarna börjar kl. 06:30 varje morgon under veckan och pågår fram till kl. 21:00.

Fakta om Etapp 2

Etappnamn: Finspångsetappen.

  • Plats: Arena Grosvad i Finspång
  • Invigning: kl. 08:30
  • Första start OL: kl. 08:30
  • Första start MTBO: kl. 10:00

Åka dit? Etappbussar går löpande från O-Ringenstaden, se busstidtabell på sidan 35 i programtidningen. Åker du bil, glöm inte att du måste ha betalt parkeringen i förväg (ingen betalning på plats).

Delta men inte anmäld? Inga problem! Det går att anmäla sig på plats på arenan. Du behöver inte vara medlem i någon klubb för att springa.

Bara vara publik? Inga problem! Det är bara att komma och hänga på Arenan.

Mat? Fika? Finns förstås att köpa på plats vid arenan.

Glöm inte miniknatet. Öppet för alla barn som vill Uppleva äventyret.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision