Har du hämtat din nummerlapp?

I Himmelstalundshallen pågår nummerlappsutdelningen för fullt när O-ringens deltagare har börjat strömma in.

Det är över 15000 anmälda till årets O-Ringen och alla ska hämta ut sina nummerlappar. För de som kör etappstart ska en separat nummerlapp för varje dag skrivas ut. Vid lunchtid under lördagen har cirka 2800 nummerlappar delats ut. Hittills har det varit ganska lugnt med en jämn och stilla ström av deltagare.

– Igår var det väldigt lugnt. Då satt alla och vinkade glatt när någon klev in i rummet, berättar nummerlappsutdelare Sonja Albisser Svensson.

Tävlingen om vem ska ta emot nästa deltagare kommer nog att upphöra när det kommer fler deltagare. Det är fortfarande väldigt många nummerlappar som ska delas ut. Utöver nummerlappar delas förhyrda SI-brickor ut och varje deltagare kan plocka med sig en programtidning.

– Det är en del frågor som kommer upp i samband med nummerlappsutlämningen. Vi svarar så gott vi kan annars skickar vi vidare folk till deltagarservice, säger Sonja.

Deltagarservice ligger vägg i vägg med nummerlappsutdelningen och om man kommer när det inte är så mycket folk kan man bli eskorterad 40 meter nordväst av en snäll funktionär.

– Nyss kom det en 80-årig fransman och ingen av oss kunde franska. Vi lyckades lösa det med lite engelska och ”teckenspråk”, berättar Carina Lindman på deltagarservice.

Även om det inte var någon som kunde franska den här gången så är O-ringens funktionärer väl förberedda på att erbjuda bästa tänkbara service till de internationella deltagarna.

– Jag blir extra glad när det kommer tyskar och schweizare. Då kan man prata om var de bor och deras semester. Vår uppgift handlar mycket om att vara trevliga, skrattar Sonja som har rötter i Schweiz och talar flytande tyska.

Förhoppningsvis flyter det på med nummerlappsutdelningen under kvällen och morgondagen. Där är när nummerlapparna är uthämtade som O-Ringen börjar på riktigt.

Här hittar man nummerlappsutdelningen

Här hittar man nummerlappsutdelningen

Programtidning

Programtidning och annat smått och gott.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision