Bussturer genom Finspång och anrika Rejmyre

På onsdag 24 juli finns möjlighet att åka en busstur för uppleva kultur och hantverk i Finspångs kommun eller att följa med en kostnadsfri buss till glasbruket och den årliga marknaden i Rejmyre.

Finspångsturen som startar från Himmelstalund i Norrköping vid 8.30-tiden går via Finspångs slott från 1680-talet med sin bruksmiljö till Björke Vävstuga; en upplevelse för alla sinnen. Väl i Björke kan du botanisera och shoppa bland kuddar, dukar och löpare. Här i den lantliga idyllen serveras förmiddagsfika innan det bär vidare till Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar. I museet som bjuder på en stor samling av föremål, redskap och traktorer från den östgötska landsbygden serveras en lättare lunch.

Bussen tar dig sedan vidare till Häfla hammarsmedja som är en unik industrianläggning där guiden visar runt i smedjan med sina härdar, hammare, verktyg och byggnader ungefär som det såg ut när den siste smeden låste dörren och gick hem 1924. Efter en eftermiddagsfika tar bussen dig tillbaka till Himmelstalund där vi är åter runt kl. 16.15.

Finspångsturen med buss kostar 150 kr inklusive inträden, fika och lunch. Biljett köper du på www.finspang.se/oringensfinspangsturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som hellre vill uppleva den traditionsenliga marknaden i Rejmyre, anrika Reijmyre Glasbruk och hantverksby kan boka en gratis bussbiljett tur och retur från Himmelstalund. Du har två bussar att välja på. En buss avgår kl. 9 och är åter i Himmelstalund kl. 14. En annan buss går kl. 11 och är åter kl. 16.

Boka din bussbiljett på www.finspang.se/rejmyrebussenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Givetvis kan du uppleva besöksmålen på egen hand om du hellre vill ta dig runt med egen bil!

Välkommen till Finspång!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision