3 semestertips från Oxelösunds kommun!

Det här får ni inte missa när ni besöker O-Ringen i sommar.

Turbåt till skärgårdsöarna Beten och Äspskär.

Varje dag 1 juli-15 augusti, första turen går 10.00 och om det är många som vill med blir det fler turer, sedan hämtas besökarna upp på öarna omkring 15.30. Hållplatsen är Badhusviken (när man kommer in i Oxelösund via motorvägen är det sedan rakt fram till gästhamnen, turbåten avgår från piren bakom restaurang Läget). På Beten finns både sandstrand och klippor, Äspskär har bara klippor. Båda öarna har små skärgårdsstigar för upptäcktsfärd, torrdass och grillplatser. Biljett tur och retur: Vuxen 100 kr, barn under 18 år 50 kr.

Skärgårdsvåfflan

Ett omåttligt populärt besöksmål som serverar belgiska mat- och dessertvåfflor med en stor variation på toppings. Det finns även glutenfria och laktosfria alternativ, och våfflor för hunden! Restaurangen ligger på västra Femöre i ett hus som på 1900-talet användes som barnkoloni, vacker byggnad i ännu vackrare skärgårdsmiljö. Intill finns det fårhage, sandstrand och Femöre naturreservat att upptäcka. Öppet 11.00-20.00 alla dagar 22 juni-18 augusti.

Skulpturfestival 2019

Ett gratis evenemang för alla! 40 skulpturer står utställda i centrum, inne på Koordinaten och i Stiftsgården Stjärnholms skulpturpark. Ta del av skulpturerna när du vill, de står hos oss hela sommaren. Varje söndag kan du delta i gratis guidning med start kl. 12.00 utanför Koordinaten vid skulpturen ”Dagar att minnas” (Koordinaten ligger på Järntorget 7-9 i Oxelösund centrum). Guidningen tar en timme och är en fördjupning i några av skulpturerna. Kl. 13.30 fortsätter guidningen utanför Stjärnholms entré för den som vill. Läs mer om festivalen på www.skulpturfestival.selänk till annan webbplats 

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision