Elplatserna slutsålda- varför kan ni inte fixa fler?

Det är högt anmälningstryck nu och samtliga elplatser på campingen för O-Ringen Kolmården 2019 är slutsålda.

Samtliga 700 campingplatser med el som erbjuds i O-Ringenstaden på Himmelstalund är nu fullbokade. I samband med det vill vi passa på att besvara frågan:

Varför kan ni inte fixa fler elplatser?

Svaret är att det befintliga elnätet på Himmelstalundsområdet tyvärr inte går att bygga ut mer. Högspänningen klarar inte av mer förbrukning än den som är beräknad för dessa 700 platser. Under planeringen av O-Ringenstaden har vi haft en nära dialog med externa parter för att utreda elkapaciteten och gjort allt som står i vår makt för att kunna erbjuda fler än 700 elplatser eftersom vi vet att efterfrågan på sådana är stor. Men som förhållandena är på Himmelstalund så skulle det kosta miljontals kronor att bygga ut kapaciteten och en sådan investering skulle såklart inte vara ekonomiskt försvarbar för en organisation som bygger på ideella krafter. Att välja en lösning med generatorer drivna på diesel är heller inte ett aktuellt vägval för O-Ringen. Vi vill kunna stå för ett hållbart arrangemang både ur ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Gemenskap är det i särklass viktigaste för O-Ringen och vi vill inget hellre än att kunna möjliggöra för klubbar att bo tillsammans på campingen. Dock så har varje O-Ringenstad olika förutsättningar att erbjuda el och så kommer det vara även kommande år. Därför gör vi varje år, efter dialog med externa parter, en bedömning av antalet möjliga elplatser och huruvida det rent praktiskt går att placera platser med och utan el bredvid varandra. Vi fortsätter göra vårt bästa för att hitta hållbara lösningar för att knäcka den nöt som gör att vi obehindrat kan placera olika kategorier av campingplatser bredvid varandra och än mer främja gemenskapen. För 2019 har vi dock de givna förutsättningarna att anpassa oss till och göra det bästa utifrån. Vi hoppas på er förståelse i denna fråga!

Vi kommer inte upprätta någon kölista för eventuella återbud av elplatser. De som vill sälja vidare sina bokade elplatser hänvisas att göra det via kanaler såsom orienterare.nu eller facebook.

Kontakta Bokningsservice 08 – 409 06 408 eller oringen@nordictravel.se för eventuella frågor om din bokning. Se bokningsvillkoren härlänk till annan webbplats. För dig som inte bokat ännu kan du säkra din campingplats utan el på oringen.se.

För att veta vilka som hittills bokat camping i vilken kategori, klicka härlänk till annan webbplats.

Varmt välkomna till O-Ringenstadens camping 2019!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision