Oerhört drama när H20 Elit avgjordes

Isac von Krusenstierna eller Simon Imark?

Det var frågan alla ställde sig inför fredagens jaktstart i H20 Elit.

Efter en oerhört dramatisk avslutning avgjorde Isac von Krusenstierna på spurten.

De två stjärnlöparna i H20 Elit stämplade exakt samtidigt vid den sista kontrollen på fredagens jaktstart.

– Det var bara att ge allt och försöka vinna, men Isac var starkare i dag. Jag gav allt jag kunde, säger Simon Imark, som fick se sig slagen med några meter.

Isac von Krusenstierna tog därmed sin tredje raka totalseger, och sin femte O-Ringenvinst på sex år.

– Det var jätteskönt. Att avsluta O-Ringen i juniorklasserna på det här sättet känns grymt. Det var den tajtaste gången hittills men det är alltid kul när det slutar på det här sättet, säger H20-vinnaren.

Tätduon.

Inför start skilde det bara 28 sekunder. Men det dröjde innan OK Kåres Isac von Krusenstierna och Simon Imark från Tullinge SK fick syn på varandra i skogen.

Det hände efter att jagande Imark missade två minuter på sjunde kontrollen, innan von Krusenstierna gjorde en lika stor miss på kontrollen efter.

Det dröjde alltså till den åttonde kontrollen innan de två löparna fick syn på varandra i skogen. Det blev sedan ett ställningskrig mellan kompisarna och konkurrenterna hela vägen in i mål.

– Simon vill nog inte ha en spurt med Isac. Han är otroligt snabb, sade speakern Per Forsberg, som likt många andra väntade med spänning.

Tätduon tog ett flertal olika vägval längs vägen, men vid den sista kontrollen var de ändå exakt samtidigt. Isac von Krusenstierna tog täten ned för sluttningen och höll sedan undan hela vägen över mållinjen.

Närmsta löpare bakom, Mathieu Perrin från OK Denseln, var elva minuter efter i mål. Isac von Krusenstierna och Simon Imark är i en klass för sig.

– Det är roligt att ha någon att fajtas med, säger tvåan Imark.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision