Varmt idag! Var ute i god tid och ta med eget vatten fram till start!

Även idag är det varmt och vi vill påminna om att dricka ordentligt. Det är en bit att gå fram till start så ta med eget vatten dit. Flaskan kan du lämna vid start.

Observera att sista vätska till alla starter söderut passeras efter 700 m. Även idag uppmanas du att ta god tid på dig till start.

Idag väntar långdistans på Visarbergen. Banorna inleds med kluriga sträckor på sluttningarna uppför för att därefter bjuda på rejäla långsträckor och vägvals- problematik

Här har inlandsisen på många ställen renspolat berghällarna. Samtidigt har den skapat djupa sänkor och lämnat efter sig sluttningar fulla av sönderskuren terräng med massor av sänkor, höjder, branter och stenar.

Banläggaren Börje Pauler beskriver området som ”ren vildmark” med ett fåtal stigar. Långdistansens karaktär kan nyttjas fullt ut. Alewalds, Bagheera och SIA har knappt 100 meters stigning till start längs några sällan nyttjade stigar.

Kortklasserna från Suzukistarten kan förbereda sig på en tuff inledning av banan med mycket teknisk orientering på vägen. Tork och Ormsalva har 155 meters stigning till start, det mesta i slutet, så var ute i god tid.

Dessa båda starter har en egen verifieringsstation som ligger i norra änden av arenan, medan övriga starter ligger söderut.

De kortaste banorna går fram i fin tallskog längre ner på bergssluttningarna och kan säkert ha en och annan lurig kontroll i ett bäckravinsystem.

Lycka till i skogen och kom ihåg att dricka ordentligt i värmen!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision