Fredrik Lindström byter skidskytte mot orientering

På torsdag springer Fredrik Lindström, världscupetta, OS-guld-, VM-brons och SM-guldmedaljör i skidskytte, en etapp i O-Ringen. Han kommer att starta runt klockan 10 och precis som alla andra dagar går det bra att åka ut till etapperna och titta på tävlingarna.

"O-Ringen känns som ett perfekt arrangemang när vi har en sådan fin natur att visa upp", säger Fredrik Lindström som deltar i Etapp 4, Backsjö.

- Jag har ingen erfarenhet av O-Ringen, har väl tränat orientering någon gång tidigare. Men jag vill se vad O-Ringen är för något, speciellt nu när det är i Ö-vik och Höga Kusten, då tar jag chansen att springa en etapp, berättar Fredrik.

Valet föll på etapp 4 i Backsjö, ett av alla naturfina områden besökarna får se under veckan och med ett mäktigt avslut vid målgången.

- Orientering känns som ett perfekt arrangemang när vi har en sån fin natur som vår att visa upp. Det är bara positivt och orienterarna är ett himla härligt gäng.

Hur tror du att det kommer att gå?

- Springa kan jag väl men sen är det ju det där med att hitta kontrollerna också. Jag ska köra en längre bana men med färre kontroller som passar mig bra.

För dig som vill åka ut och titta på tävlingarna går det gratis bussar från satellitparkeringen på Brogatan, Svedjeholmen, samt från hamnplan vid kranarna i centrala Örnsköldsvik. Vill du, precis som Fredrik, springa en etapp går det bra att anmäla sig på plats hos Deltagarservice. Det finns sträckor för alla, från 2,5 km och längre, samt i olika svårighetsgrader. Delta i orienteringsfesten du med!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision