Unga svenska stjärnor i toppen i H21 Elit

Ingen kunde stoppa Olav Lundanes i H21 Elit.

Men strax bakom spurtade Sveriges framtida storstjärnor i mål.

– Nu börjar det ordna upp sig, säger trean Anton Johansson.

Anton Johansson kom trea.

Olav Lundanes tog hem även den andra etappen av O-Ringen i Höga Kusten. Ingen i startfältet kom riktigt nära den norska raketen.

På tredje plats, som bästa svensk, placerade sig löftet Anton Johansson. 24-åringen från OK Orion, som precis avslutade student-VM i Finland, sprang på måndagen sin sjätte tävling på lika många dagar.

– Nu gick det ju! Nu svarade kroppen också, säger han bara sekunder efter målstämplingen.

Den femfaldiga JVM-medaljören har några skadedrabbade säsonger bakom sig. På den andra etappen var han 1 minut och 19 sekunder efter Olav Lundanes.

– Han springer VM nästa vecka och det gör inte jag, säger Anton Johansson. Det känns bara kul att få till ett bra lopp både tekniskt och fysiskt.

Simon Hector pustar ut i gräset sekunderna efter målgång.

På sjätte plats, 1.45 efter Lundanes, placerade sig förstaårssenioren Simon Hector från Snättringe IK. Måndagens medeldistans klarade talangen av utan misstag.

– Det är en av mina favoritterränger. Norrlandskusten är jätterolig. Det är den där blandningen av att det är väldigt jobbigt och väldigt fint, säger Hector.

Direkt efter målgång fick han en kram av sin mamma. Det har varit några tuffa månader och resultatet var en lättnad. Mellan oktober och februari kunde han knappt ta ett löpsteg på grund av smärta i benhinnorna.

– Det gick nästan inte att köra någonting. Jag körde simintervaller och en del styrketräning.

I totalen leder Olav Lundanes, men han lämnar nu O-Ringen för att ladda om för VM. Leonid Novikov som springer för Hiidenkiertäjät är därför i täten inför fortsättningen, 26 sekunder före Albin Ridefelt från OK Linné.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision