Prova på orientering - MTBO och PreO

Upptäck spänningen med att kombinera MTB-cykling och orientering eller utmana dig själv eller en kompis i kartförståelse!

På tisdagens aktivitetsdag kan du testa MTBO och PreO (precisionsorientering) på Arena Varvsberget. Arenan ligger vid Hörnsjöns naturreservat, mellan O-Ringentorget och Svedjeholmens camping. Till arenan är det bäst att cykla eller promenera. Begränsad parkering finns vid Brux, cirka 1 000 meter från arenan.

Hur anmäler jag mig?
Enklast är att du förbokar din start på oringen.selänk till annan webbplats men det går också bra att anmäla sig på arenan.
Vill du prova MTBO finns Nordenmarks på plats för uthyrning av kartställ för MTBO. Det finns också ett fåtal cyklar, både mountainbikes och fatbikes, att hyra på arenan.

Alla kan delta
I PreO (precisionsorientering) kan alla delta oavsett kön, ålder och rörelseförmåga. Terrängen är lättframkomlig på stigar och vägar och utmaningen består i att pricka ut rätt skärm (och på rätt ställe) vid varje kontroll.

Fyra banor i MTBO
I MTBO kan du välja mellan fyra olika banor och i PreO två olika banor. Banornas svårighet varierar för att passa både den som provar på för första gången och för den som har testat förut.
Starttiderna är anpassade så att den som vill kan prova på både MTBO på förmiddagen och PreO på eftermiddagen.

Prova-på-aktiviteterna avslutas i tid för att hinna ner till centrala Örnsköldsvik och heja fram eliten på Elitsprinten.
Enklare servering finns i kiosken på arenan.

Välkommen att upptäcka fler av orienteringens olika grenar!
….

Prova på MTBO och PreO under aktivitetsdagen
Fri starttid för MTBO: 09.00-12.00
Fri starttid för PreO: 13.00-15.00

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision