Fenomenet Simone Niggli tillbaka som segrare

När alla andra verkade bomma i värmen höll D21 Elit-segraren Simone Niggli huvudet kallt.

– Jag tog det jätteförsiktigt, säger 40-åringen.

Simone Niggli tar också ledningen i totalen.

Simone Niggli, en av världens genom tidernas bästa orienterare, behöver ingen närmare presentation. På O-Ringens andra etapp var det ingen som rådde på schweiziskan.

– Jag tog det jätteförsiktigt. Jag kunde inte springa snabbare för då hade jag inte haft koll på kartan, säger Simone Niggli.

– Det var otroligt fint och om man hittar rätt så är det inte så jättesvårt, men går man vilse är det jättesvårt att komma in i kartan igen.

Segermarginalen blev till slut hela 1 minuter och 30 sekunder. På andra plats kom Emma Bjessmo.

– Jag är väldigt nöjd med loppet. Jag tog mig tiden att komma in i loppet. Tyvärr gjorde jag ett väldigt stort misstag, säger hon.

Lidingölöparen vek ner på fel ställe i en sluttning och hittade både en och två andra kontroller innan hon fann rätt. Ett tidstapp som grämer Bjessmo och som mycket väl kan ha kostat henne segern.

OK Kåres Lisa Risby gjorde också en del misstag och slutade på tredje plats, slagen med endast två sekunder av Bjessmo.

– Det var väldigt svår teknik. På medeldistans vill man vara väldigt offensiv, men det lönar sig inte riktigt att vara extremt offensiv i den här terrängen, säger Lisa Risby.

Hon utvecklar.

– Jag tror det gick lite för fort för många. Det funkar ett tag men till slut så blir man lite för styv i korken och då kommer misstagen. Det var väldigt svårt, men också väldigt kul, säger hon.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision