Dramatik i juniorelitklasserna när medeldistansen avgjordes

Åtta, nio och sexton sekunder.

Det blev segermarginalerna i tre av fyra juniorelitklasser i den dramatiska medeldistansen.

– Jag hade ingen aning om att jag var på väg att vinna, säger Anni Haanpää i D20 Elit.

Anni Haanpää vann med åtta sekunder.

Måndagens medeldistans bjöd på sekunduppgörelser i H18 Elit, D18 Elit och D20 Elit.

– I går var det väldigt dåligt, men i dag gick det jättebra, säger Anni Haanpää från Tampereen Pyrintö som vann D20 Elit.

Eftersom hon startade näst sist i fältet var segern redan klar när hon stämplade i mål. Men det blev jämnt. Hon var blott åtta sekunder före tvåan Emma Hagrot från Täby OK.

– Jag hade ingen aning om att jag var på väg att vinna, men jag hörde Per Forsberg ropa mitt namn. Jag visste att jag skulle ha chansen att vinna med ett bra lopp, jag såg det på sträcktiderna från i går, säger Anni Haanpää.

På den första etappen var hon i ledningen vid den åttonde kontrollen, men missade sedan nästan tio minuter på kontrollen efter. Hon har tidigare vunnit en etapp på O-Ringen, i Sälen för två år sedan. 

Jämnt blev det också i båda 18-klasserna. I D18 Elit vann IK Hakapspojkarnas Isa Envall, 16 sekunder före gårdagssegraren Siiri Silvennoinen. I H18 Elit var Viktor Svensk från Stora Tuna IK nio sekunder snabbare än Aslak Heimdal.

Den enda juniorelitklassen som inte blev jämn var H20 Elit. Simon Imark från Tullinge SK följde upp sin andraplats från öppningsetappen med en överlägsen seger, över två minuter före Jesper Svensk från Stora Tuna.

Den stora segermarginalen gör också att Simon Imark kliver upp i ledning i totalen, sju sekunder före Isac von Krusenstierna.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision