Stefan Löfven: O-Ringen är en riktig folkfest

Stadsminister Stefan Löfven (S) besökte O-Ringens första etapp i sin hemstad Örnsköldsvik.

– Det här är en riktig folkfest, det är fantastiskt, säger han.

Stefan Löfven (S) ställde upp på några bilder under sitt besök.

Enligt den ursprungliga planen skulle stadsministern framträda först på onsdagens etapp. Men de envisa bränderna som härjar i landet tvingar Stefan Löfven att åka tillbaka till Rosenbad i Stockholm.

– Jag måste se till att myndigheter och alla som arbetar med de här bränderna har tillräckligt med resurser. Det är fokus just nu, men jag ville ändå ta del av den här stora tävlingen som är i Örnsköldsvik, säger Stefan Löfven till oringen.se.

Löfvens egna orienteringsmeriter sträcker sig inte mycket längre än till klassisk orientering och punktorientering i skolan, berättar han.

– Jag har aldrig tävlat i orientering, men jag måste säga att när O-Ringen gick här 1994 blev jag så oerhört imponerad över bredden, engagemanget och entusiasmen. Det här är en riktig folkfest, det är fantastiskt. Och att vi får ha en så stor tävling på hemmaplan är väldigt kul.

H12-löparen Viktor Nilsson från Stångenäs AIS passade på att ta en selfie med Löfven.

– Det är inte ofta man träffar stadsministern. Jag bor i Lysekil och det är ett ganska litet ställe, så stadsministern kommer inte dit så ofta, säger han.

Vid 18.30 på söndagen framträder nästa toppolitiker på O-Ringen. Då kliver Öviksbon Emil Källström (C), Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson, upp på scenen vid centralorten.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision