Sekundstrider och utklassningar i juniorklasserna

Två finska segrare, en norsk och en svensk blev resultatet i de fyra juniorklasserna.

– Det här är en bra start, säger Siiri Silvennoinen som vann D18 Elit-klassen i överlägsen stil.

Siiri Silvennoinen tar visserligen igen sig på bronsplats, men ingen var snabbare på O-Ringens öppningsetapp.

Sist startande i D18 Elit, Siiri Silvennoinen från Kalevan Rasti, flög fram i skogen på O-Ringens första etapp. När hon stämplade på mållinjen kunde konkurrenterna konstatera att Siiri Silvennonien vunnit med nästan 2,5 minuter.

– Det var väldigt fint, jag gillade klipporna och bergen. Jag gjorde inte alltför många misstag men kontroll fyra och fem var svåra, så där saktade jag ner farten, säger hon när hon pustar ut i målfållan.

Fartsänkningen visade sig vara ett smart drag. De kluriga kontrollerna på berget plockades utan några större problem.

– Det känns väldigt bra. Jag räknade inte med att vara i ledning, så det här är en bra start. Jag startade sist i dag så jag fick lite hjälp från det också, säger hon.

Inte heller i H20 Elit var det något snack om saken. Isac von Krusenstierna var fullständigt ostoppbar och segermaginalen skrevs till över tre minuter.

– Det var tufft och kuperat men uppe på höjderna var det extremt fint. Det var en riktigt bra karta och bra banläggning, säger han.

En minut försvann efter ett misstag på den sjunde kontrollen, men i övrigt höll förhandsfavoriten huvudet kallt. Isac von Krusenstierna tog även hem totalsegern i H20 Elit förra året.

Det var hans fjärde totalseger – och nu går han för den femte.

– Jag känner mig ganska rutinerad på O-Ringen och tror att jag ska kunna hålla ihop det. Men jag vet att jag har många bra löpare bakom mig, så jag känner mig fortfarande jagad, säger han.

I den yngsta herrelitklassen H 18 Elit, som var dagens tajtaste elitklass, segrade Sander Arntzen från Asker SK. Han spurtade i mål 36 sekunder före Søren Thrane Ødum från IFK Göteborg. De fem topplöparna trängdes inom en minut och 15 sekunder.

Även D20 Elit blev en jämn historia. Anu Tuomisto från Vaasan Suunnistajat vann klassen med 30 sekunder före Hanna Hugosson från Sundsvalls OK.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision