Internationella löpare: Vi älskar Sverige

O-Ringens internationella besökare gör sig redo för en tuff vecka i Örnsköldsviksskogarna. Men de vill också passa på att njuta av att vara här.
– Jag älskar Sverige, säger Wang Mingda från Kina.

Shao Shiya, Ma Yanbing, Xiang Siyu och Wang Mingda inleder O-Ringen strax efter 10.00 på söndagen.

Löpare från 40 länder ställer upp i årets upplaga av O-Ringen. Shao Shiya, Ma Yanbing, Xiang Siyu och Wang Mingda har åkt ända från Kina för att springa.

– För att vi älskar orientering. Vi tränar en gång i veckan och vi kom hit för att se om våra ansträngningar ger resultat, säger D14-löparen Shao Shiya.

Hela gänget är i Sverige och på O-Ringen för första gången. De har inte hunnit vara här så länge, men de tycker att alla svenskar verkar väldigt artiga.

– Jag tycker att det är jättebra och jag älskar Sverige. Jag älskar miljön här, den är så mycket bättre än i Kina, säger Wang Mingda i H14.

Tõnis Jäädmaa gillar atmosfären.

Tõnis Jäädmaa i H16 promenerar mot starten. O-Ringen börjar bli en vana för den estländska löparen, som ställer upp för fjärde gången.

– Jag bröt benet för några månader sedan så jag kommer bara att springa långsamt. Jag vill bara klara alla fem dagar, säger han.

Klockan är strax före 09.45 och regnet börjar ge med sig, men det duggar ännu lätt från den grå himlen. Han gör en handrörelse mot folkvimlet.

– Det är allt omkring som lockar. Hela atmosfären, säger han.

Hanna Ruhanen och Mikko Heinonen joggar til start.

Femtio meter längre bort tömmer D35-löparen Hanna Ruhanen från Helsingin Suunnistajat och H40-löparen Mikko Heinonen från Kalevan Rasti sina pinnar. Paret sprang också O-Ringen i Sälen för två år sedan.

– När vi såg videon över Höga Kusten så tänkte vi att vi måste åka hit, säger Hanna Ruhanen.

Därefter var det bara att boka biljetterna. Nu gör de sig redo för den första etappen av O-Ringen 2018 i Höga Kusten.

– Jag ser fram emot de klippiga skogarna med fin orientering. Det är det viktigaste. På kvällarna ska vi äta på restauranger och bara ta det lugnt, säger Mikko Heinonen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision