Hemmahoppet tar ledningen i H20 Elit

Hemmahoppet Hugo Eriksson från OK Nolaskogsarna spurtade i mål som ny ledare i H20 Elit-klassen på söndagsförmiddagen.

Men han tror inte att resultatet kommer att räcka långt.

Hugo Eriksson efter målgång resonerar med Jan Näslund, klubbkompis i OK Nolaskogsarna samt marknadschef för O-Ringen Höga Kusten 2018.

– Jag tänkte: Vad fan, den ska ju sitta här.

Hugo Eriksson från OK Nolaskogsarna pustar ut i målfållan. Han är trött, lerig och svettig. Pannbandet sitter lågt, nästan som att det vilar på ögonbrynen.

Han pekar på kartan.

– Jag stannade vid en liten sänka som inte var med på kartan, precis i ringkanten. Jag var irriterad för jag visste var jag var hela vägen, men ändå missade jag.

Två minuter var snabbt borta. Stressen byggdes upp. Av bara farten försvann ytterligare 30 sekunder på sträckan efter. Trots missarna sprang Örnsköldsvikslöparen vid 10.20-tiden in som ny ledare i den äldsta juniorelitklassen. Klockan stannade på 68 minuter.

– Det kommer långt ifrån att räcka till en topp 20-placering. Vinnaren kommer gå under 60, säger Hugo Eriksson.

Han är nöjd över att ta ledningen, men är inte helt förvånad. Den tidiga starttiden och den kluriga terrängen bäddade för hemmalöparen. Hugo Eriksson har sprungit många timmar i Örnsköldsviskterrrängen och har en del tips till övriga elitlöpare.

– Svårigheten för många är kanske att de inte kan gå på kompassen lika mycket som de är vana med. Och det går inte att läsa på varenda liten brant, man måste läsa mer på de stora höjdpartierna, säger han.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision