Varvsberget- en höjdare! 

Ö-vik

Ta linbanan upp och njut av utsikten över staden och Höga Kusten, eller kasta dig utför med mountainbike

På Varvsberget finns nio leder för terrängcykling med mountainbike (freeride), mestadels downhillåkning. Lederna har olika svårighetsgrad och finns i anslutning till sittliften med cykelfäste, som man stiger på vid hoppbackens fot. 

Här finns också naturreservatet Hörnsjön med motionsslinga och utegym, Höga Kustenleden och restaurang på toppen. Nu finns anslutningsleder från Höga Kustenleden skyltade och märkta med blått för att kunna vandra upp till Varvsbergets topp. De börjar söderifrån från Hörnsjön samt norrifrån ovanför resecentrum. Man kan också följa Höga Kustenleden från Stadsträdgården i centrum till början på anslutningsleden upp till Varvsberget. Från resecentrum tar det ungefär 15 minuter till toppen och här finns en brant trapp med 194 steg .

Linbanan kommer att gå från 20 juli till och med 27 juli mellan 17.00 och 21.00. Tisdag den 24 juli är den abonnerad 17.30 till 19.00 för O-Ringens framtida kommunarrangörer. Allmänheten kommer att kunna åka för 20 kronor (t/r) per person och barn upp till 12 år i målsmans sällskap åker gratis. De som vill åka cykel (Downhill) kommer att kunna lösa ett kvällskort för 100 kr.

Se CK Örnens film och följ med på ett åk efter leden "Salsa"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision