Fjolårets O-Ringenvinnare William Lind satsar på en tredje seger

Sverige bäste långdistansorienterare och förra årets O-Ringenvinnare William Lind, tävlandes för OK Skogsmårdarna, Malung, gör comeback i O-Ringen Höga Kusten efter en skadeperiod. Lind, som även vann O-Ringen 2015, siktar på ännu en seger.

-Det känns jätteroligt. Jag har haft problem med en hälsporre och har inte kunnat tävla under våren. VM-testerna var första gången och det känns bra i kroppen. Det går framåt och jag är redo för uppgiften. Det känns också som en kul utmaning att ta en tredje seger i O-Ringen.

William har tidigare deltagit i lopp i Höga Kusten och är bekant med området.

Gillar terrängen

-Det är en jättefin terräng, verkligen vacker med klippor och berg. Det är också en riktigt lurig orientering med stora sluttningar och väldigt varierat.

Ifjol skrällde William vid VM i Estland, där han knep bronsmedaljen. Det var första gången på 13 år som Sverige lyckades ta en herrmedalj på VM-långdistansen. För Lind var det första gången på VM-pallen i ett individuellt lopp, sedan tidigare har han ett VM-brons tillsammans med det svenska stafettlaget från VM 2016.

Möter världseliten

VM i Lettland i början av augusti är fortfarande ett mål.

- Jag är fortfarande reserv men det hade verkligen varit roligt att få stå på startlinjen när det är dags.

Men först väntar alltså en fullspäckad vecka i Örnsköldsvik och Höga Kusten.

-Jag ser fram emot tävlingarna och att möta stora delar av världseliten och vid sidan om det att få umgås med vänner och familj som är på plats. O-Ringen är alltid en stor fest! avslutar William.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision