O-Ringen storsatsar på deltagarnas uppkoppling

O-Ringen inleder samarbete med Bluecom för att säkra WiFi-lösning.

Bild - wifi

Under O-Ringen är trycket på uppkoppling via mobilnätet mycket stort och det har växt lavinartat de sista åren. Det gör att det är mycket svårt för telekomoperatörerna att ensamt hantera all trafik. Det är därför av största vikt för oss som arrangörer att hitta en hållbar och kvalitetssäker WiFi-lösning som kan avlasta mobilnäten och säkerställa att det fortfarande går att använda mobilen. Bluecom är ett företag med stor erfarenhet av att leverera just sådana lösningar och de har också vana av att arbeta med stora idrottsevenemang.

O-Ringen går nu in i ett flerårssamarbete med Bluecom med målet att säkra WiFi på arenorna, torget och vid kioskerna på campingen. Målet är att alla som vill ska kunna koppla upp sig för att ta del av online-resultaten som kommer att finnas via oringenonline.se. Resultat kommer också att finnas på arenorna, på totalt ca 20 stycken interaktiva skärmar, placerade i Deltagarservice och i måltältet. Bluecoms WiFi-teknik säkrar också Swish-betalningar.

Gällande mobilnätet (3G/4G) så har alla stora operatörer gett oss positiva signaler om att förstärka mobilnäten med extra master i Örnsköldsvik under hela arrangemanget. Det för att säkerställa att deras kunder har tillgång till ett fungerande mobilnät under hela O-Ringenveckan. Störst satsning i år ser Telia ut att göra som enligt plan stärker upp med tre extra master, både vid arenorna och på campingarna. Ansvaret för ett fungerande mobilnät ligger hos operatörerna.

Utöver samarbetet med Bluecom, ökad dialog med och förståelse för O-Ringen från de stora teleoperatörerna så kommer vi även under 2018–2020 gradvis att utveckla och byta ut nuvarande plattform oringenonline.se. Den nya tekniken frigör resultatpresentationen från tävlingssystemen på arenorna vilket gör att vi enklare kan skala upp lösningen för de många besökarna under tävlingarna. Vår ambition är att ha en beta-version klar av denna lösning redan i sommar att löpa parallellt med nuvarande lösning. Vi återkommer om det.

Vi hoppas dessa satsningar på uppkoppling och resultatservice till 2018 kommer att ge alla deltagare, besökare och publik en väl fungerande lösning. Vi ses i Örnsköldsvik!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision