Ny Logistikchef på O-Ringen

Här kommer en intervju med Sofia Gyllenswärd som vår PRAO Hanna Jonsell har gjort. Trevlig läsning!

Sofia

Vad har du för uppgift på O-Ringen?

Jag är logistikchef och det innebär på O-Ringen att man är ansvarig för områdena Service, Resa, Boende och Miljö. Jag jobbar bl.a. med att säkerställa en fungerande infrastruktur på O-Ringen, planering och genomförande av etappbusstransporter, utformning av campingområden och säkra tillgång till andra bra boendealternativ för våra deltagare samt att vi lever upp till vår certifiering som Miljömärkt event.

Vad har du för erfarenheter av orientering?

Jag kommer från lagidrott så jag har spelat handboll tidigare på elitnivå. Individuell idrott har jag mindre egen erfarenhet av sedan tidigare, men orientering är en av de idrotter som jag länge varit väldigt nyfiken på att testa. Jag vistas mycket ute i skog och mark och gillar att använda kartor för att utforska nya platser. Den här våren har jag äntligen gått en intensivkurs i orientering och är nu under upplärning.

Vad tänker du om O-Ringen i framtiden?

Jag tänker att vi ska fortsätta vara ett fantastiskt semesteralternativ för våra deltagare, år efter år. Vi ska utveckla så bra koncept för varje års O-Ringen att det är ett självklart val att åka.

Har du någon hemlig talang?

Hemlig vet jag inte men något många inte vet är att jag är utbildad danslärare i afrikansk dans.

Är du tävlingsmänniska?

Ja, tveklöst.

Hade du några fördomar om orientering innan du kom in i sammanhanget?

Nej, egentligen inte, bara nyfikenhet. Jag var faktiskt en av de få som tyckte att orientering var roligt i skolan och faktiskt ansträngde mig för att hitta kontrollerna även fast de ofta var bortplockade och kartan dåligt uppdaterad.

Vilket är ditt favorit karttecken?

Höjdkurvor, för att jag har lärt mig att det är viktigt att kunna använda dem.

Vad har du jobbat med innan du började på O-Ringen?

Jag brinner mycket för utveckling av människor och organisationer och har jobbat med det på olika sätt de senaste tolv åren, ofta i projektform. Inom idrotten har jag har jobbat som projektledare på Lidingöloppet och för ett ungdomsprojekt inom friidrott samt med genomförande av olika event när jag bodde och pluggade i Australien. Har också jobbat många år som konsult och utbildare inom sälj och ledarskap inom näringslivet och även med destinationsutveckling och kompetensförsörjning i kommun.

Hur mycket kaffe dricker du per dag?

Ingenting, jag dricker te.

Vad är ditt vanligaste I-landsproblem?

De måste vara tågförseningar.

Hur många exakt kommer på O-Ringen i år? Tippa!

Det kommer bli 21452.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision