Ny Marknads- och upplevelsechef på O-Ringen

Anna Lantto

Här kommer en intervju med Anna Lantto av vår PRAO Hanna Jonsell.

Vad har du för arbetsuppgifter på O-Ringen?

- Jag är Marknads- och upplevelsechef. Då är man dels ansvarig för deltagarrekryteringen dvs. att få så många deltagare som möjligt att vilja komma till O‑Ringen. Sedan vill man ge deltagarna en så bra upplevelse som möjligt. Att de vill komma tillbaka nästa år igen och tar med sig positiva minnen från O-Ringen.

Vad har du för egna erfarenheter av orientering?

- Jag har kört kortare öppen motion-banor ett antal gånger.

Vad tänker du om O-Ringen i framtiden?

- Vi vill fortsätta att vara världens största orienteringsäventyr. Utveckla och förädla det vi har och ta vara på det arrangemang och alla de deltagare som kommer och vill vara med. Självklart vill vi få dem att komma tillbaka år efter år och på sätt växa och bli ännu större med bibehållen kvalité!

Har du någon hemlig talang?

-Jag är faktiskt riktigt bra på att fläta hår (både mitt eget och andras).

Är du en tävlingsmänniska?

-Ja, det är jag.

Hade du några fördomar om orienterare innan du kom in i sammanhanget?

-Nej, det tror jag inte. Kanske hade jag lite fördomar om själva sporten då jag tidigare inte tänkt på att den verkligen är till för alla och man kan vara med oavsett ålder. Sporten är ju dessutom väldigt lättillgänglig; om man vill komma ut i skogen och orientera så finns det ju ofta en tävling att åka till och bara prova!

Så jag trodde nog inte att de steget var så kort. Man blir ju också väldigt positivt överraskad över att det är så otroligt välorganiserat och finns så mycket engagerade och trevliga människor ute hos alla klubbar. De ställer upp med att ta emot anmälningar och stå i den här kiosken som heter... markan.

Dessutom är det alltid flera frivilliga som står med parkeringsskyltar, välkomnar vid starten samt fixar och donar vilket känns helt otroligt eftersom man oftast åker ut någonstans mitt ute i ingenstans. Kanske ingen fördom alltså men jag är väldigt positivt överraskad.

Vilket är ditt favorit-karttecken?

-Det är nog när det är kärr för jag gillar vatten och turkost. Och sedan är det väldigt lätt att leta efter förutsatt att det inte har varit en riktigt varm sommardag så att de inte finns kvar så klart.

Vad har du jobbat med innan du började på O-Ringen?

-Jag har jobbat med lokaltidningar i Stockholm med marknadsföring och försäljning i 9 år. Innan dess har jag jobbat med inköp, en del ekonomi, haft eget städföretag samt bott i München och jobbat med marknadsfrågor på Hard Rock Café där.

Hur mycket kaffe dricker du per dag?

-Jag dricker kanske fyra koppar kaffe om dagen.

Vad är ditt vanligaste I-landsproblem?

- Det måste vara att hörlurarna lägger sig som en stor knut i väskan när man ska ta upp dem och prata i telefon.

Hur många exakt kommer springa O-Ringen i år? Tippa.

-Jag tror att det kommer 21204 deltagare på O-Ringen i år. Men jag hoppas så klart på ännu fler!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision