World Masters Series
och Svenska cupen i MtbO under O-Ringen

O-Ringen Höga Kusten välkomnar all världens mountainbikeorienterare. Vi ser fram emot en MtbO-vecka med fem etapper, tre olika arenor och ett par stora nyheter!

World Masters Series (WMS) gör nämligen entré på O-Ringen. Dessutom kommer O-Ringens etapp 1-3 att ingå Svenska Cupen MtbO, en serie på 10 deltävlingar för seniorer och juniorer. Finalen för 2018 års WMS blir just under O-Ringen Höga Kusten. Det blir den åttonde och sista delen av serien som startade redan den 7-8 oktober i Österrike och Tyskland.
WMS avgörs genom 17 olika deltävlingar där de sju bästa resultaten räknas. Avslutningen under O-Ringen i Örnsköldsvik avgörs dels vid arena Domsjö, där deltagarna tävlar tillsammans med “fotorienterarna" den 22 juli, samt finaldagen den 23 juli som avgörs på Varvsberget vid Arena Kempevallen. WMS är en serie tävlingar för ålderskategorin 35 år och äldre.
Hur man anmäler sig till WMS är en given fråga.
– Man blir automatiskt anmäld till WMS när man anmäler sig till tävlingen, exempelvis O-Ringen. Gå gärna in på IOF:s hemsida och läs på mer om serien, berättar den entusiastiska MtbO-tävlingsledaren, Per-Johan Josefsson.
Därefter fortsätter MtbO-veckan precis som vanligt.
– Vi har ett bra koncept för MtbO. Korta avstånd till alla arenor, varierande terräng som innebär både cykeltekniskt utmanande, men också orientering där både kupering, och ett varierande stig och vägnät gör att vi tror MtbO-cyklisterna kommer att trivas bra här, säger Josefsson vidare.
O-Ringen Höga Kusten siktar på att bli den största MtbOtävlingen i O-Ringens historia och redan nu är 300 anmälda.

 Passa på! Boka tidigt - rabatt 20% till och med den 1/4 Länk till annan webbplats.

Testa MtbO under O-Ringenveckan

Vill du prova på MtbO har du två tillfällen till det under O-Ringenveckan. Fredag den 20 juli då det genomförs ett träningsrace vid Bergsjön, ett par kilometer från O-Ringentorget. Tisdag 24 juli då vi har en prova-på dag på Varvsberget i centrala Örnsköldsvik.

TÄVLINGPROGRAM O-RINGEN
MtbO 5-dagars

SÖN 22 juli
ETAPP 1 SPRINT - WMS och Svenska Cupen ARENA DOMSJÖ

MÅN 23 juli
ETAPP 2 MEDELDISTANS - WMS och Svenska Cupen ARENA KEMPEVALLEN

ONS 25 juli
ETAPP 3 LÅNGDISTANS - Svenska Cupen ARENA SKYTTIS

TOR 26 juli
ETAPP 4 SPRINT ARENA SKYTTIS

FRE 27 juli
ETAPP 5 LÅNGDISTANS ARENA DOMSJÖ

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision