Utmana Sundsvalls OK om titeln som Sveriges största O-Ringenklubb

De är drygt fyra månader kvar till O-Ringen. Världens största orienteringsäventyr. Många har redan anmält sig och intresset är på topp för sommarens tävlingar. Just nu är Sundsvalls OK den klubb som leder 10-i-topp listan över antalet anmälda.

Vi har pratat med Lena Andersson, en av Sundsvalls pådrivande klubbledare och ställt frågan hur det kommer sig att Sundsvalls OK har så många anmälda.

Sundsvalls OK har redan 159 anmälda till årets orienteringsupplevelse i Höga Kusten och Örnsköldsvik. Det innebär att de har klart flest anmälda av alla klubbar. Vi är givetvis intresserade hur de har skapat ett sånt intresse för tävlingarna och för en semestervecka i Höga Kusten.

Ni är klubben med flest anmälda till O-Ringen i Höga Kusten, hur känns det?
- Det känns såklart bra. O-Ringen är för oss ett tillfälle där klubben och gemenskapen är som störst, säger Lena Andersson. Just nu begravda i snö så ser vi fram emot en härlig sommarvecka, full rulle i skogen och på campingen.

Vad är nyckeln till att ni har fått med så många till O-Ringen Höga Kusten?
- Vår nyckel är nog inte konstigare än att O-Ringen har bra rykte inom klubben, säger Lena Andersson. Vi utser också alltid en familj som är klubbvärd på campingen. De fixar en anslagstavla, priser till “Dagens SOK:are” och håller lite ordning på klubbfikat som är varje kväll.

Hur många siktar ni på att bli?
- Vi har väl inte satt upp några speciella mål kring det. Men senaste O-Ringen i Sälen 2016 är nog ett bra riktmärke. Då tror jag att vi blev 230 personer som gjorde någon form av start.

Vad är det som lockar med Höga Kusten?
- Höga Kusten är lite som vår hemmaterräng, säger Lena Andersson. Vi vet vilka utmaningar som väntar. Utmaningar vi gillar. Sen är det ju nära för oss också. För den som inte varit i området rekommenderar vi ett besök. Förutom fantastisk orientering så finns det många läckra strandhugg att göra. Speciellt om man gillar natur och upplevelser.

Hur väljer ni att bo i år?
- De flesta av oss kommer att bo på campingen i Svedjeholmen, säger Lena Andersson.
Sundsvalls OK verkar vara på gång igen med en bra ungdomsverksamhet men också flera spännande elitlöpare.

Hur är stämningen i föreningen och orienteringen i Sundsvall?
Vi har en stor verksamhet med barn och ungdomar från 4-5 år till veteraner 65+. Elitgänget växer också och det är nog ett resultat av fint klimat i klubben där alla får lika förutsättningar att delta. Vi har roligt tillsammans och i alla grupper.

Vad ser du själv mest fram emot med O-Ringen i sommar?
- Klubbfikat med långbord där jag får tips på bättre vägval!, säger Lena Andersson

Uppmaningen till alla andra klubbar blir att utmana Sundsvall om titeln som Sveriges största O-Ringenklubb.


Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision