Generalsekreterare utsedd för O-Ringen Åre 2021

Martin Ohlsson, Generalsekreterare för O-Ringen Åre 2021 (till höger i bild för den osäkre)

O-Ringen besöker Åre 2021och nu är det klart vem som ska leda projektet som mynnar ut i en folkfest i Årefjällen.

Martin Ohlsson som kommer att driva projektet med att skapa världens största orienteringsäventyr i Åre under vecka 30 2021. Till sin hjälp har han O-Ringen AB, Åre Kommun och elva funktionärsklubbar. Unikt för året är att ett samarbete vuxit fram över landsgränsen och att fem av klubbarna kommer från Norge.

Vem är då personen som tillsammans med klubbar i både Jämtland och runt Trondheim ska skapa denna stora folkfest.

Vad fick dig intresserad av jobbet som generalsekreterare?

Först och främst är det en fantastisk och rolig utmaning att få jobba med orientering och ett så här stort event. Det ger också en möjlighet att för deltagarna visa upp vårt fantastiska län i allmänhet och Åre i synnerhet.

Vad har du för relation till orientering?

Jag är orienterare sedan barnsben. Som 7-åring följde jag med storasyster på O-Ringen och sedan dess har orientering varit en del av mitt liv, både klassik löpning och skidorientering. Det är skidorientering som jag kört mest och ganska intensivt under ungdomsåren.

Vad är ditt bästa O-Ringenminne?

När jag minns tillbaka på O-Ringen är det mycket klubbgemenskap, långbord och lite tävlingsnervositet. Bästa minnet är ändå sommaren -97 på O-Ringen i Umeå, där jag träffade min fru, det är liksom inte möjligt att överträffa.

Vad har O-Ringens deltagare att se fram emot vecka 30 2021?

För det fösta hoppas jag att de tar chansen att uppleva fjällen i regionen och passar på att stanna mer än bara O-Ringenveckan. Under veckan kommer de att få uppleva rolig orientering och en semester i fjällmiljö med ljusa sommarnätter och en härlig gemenskap.

Många har säkert varit i Åre på vintern hur är det i Åre på sommaren?

Åre har byggts upp för att bli en året-runt destination, kuperingen med fjällen och Åreskutan finns ju kvar även på sommaren och erbjuder många olika typer av aktiviteter. Det som är unikt med Åre är kontrasterna med ett stort utbud av event, butiker och restauranger i byn och det storslagna och fridfulla lugnet på fjället.

Vad är det bästa med Åre?

Bästa är att ha en aktiv dag på fjället med löpning, vandring eller på skidor som avslutas avkopplande med vänner på någon restaurang i Åre. Med barnen finns många platser att åka till för lek och bad som tex. Nulltjärn eller Holiday Club.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision