8 482 redan anmälda, O-Ringen 2018 ser ut att bli en mäktig folkfest.

Klubbflaggor grupp av deltagare

Intresset för att uppleva och orientera i Höga Kustens spektakulära terräng är mycket stort och prognoserna pekar mot fler än 20 000 deltagare.

Målen var högt satta. Men att 8 482 personer skulle ha anmält sig till O-Ringen 2018 redan nu vågade inte ens generalsekreterare Clas Engström drömma om.

– O-Ringen Höga Kusten 2018 ser ut att bli riktigt stort, säger han.

Den 1 november var hela 8 482 personer anmälda till O-Ringen 2018. Funktionärsföreningarna bedömer nu, utifrån tidigare års anmälningsmönster, att O-Ringen kommer att locka över 20 000 personer till Örnsköldsvik.

– Kul att så många vill uppleva både vår fantastiska terräng och allt vad Höga Kusten har att erbjuda, säger Clas Engström, generalsekreterare för O-Ringen Höga Kusten 2018.

I samband med O-Ringens första anmälningsstopp, som var på onsdagen, strömmade det in tusentals anmälningar.

Att så många skulle anmäla sig redan nu hade Engström inte räknat med, men den offensiva marknadsföringen och Höga Kustens attraktion som orienterings- och semesterdestination har uppenbarligen gett resultat. Bäst resultat har den ha gett hos Sundsvalls OK. Klubben har redan 157 medlemmar anmälda.

KlubbAntal deltagare
Sundsvalls OK157
Västerås SOK111
OK Kåre109
Stora Tuna OK109
Tullinge SK107
OK Linné101
IF Thor93
Umeå OK87
IK Hakarpspojkarna86
Nyköpings OK86

 
– Väldigt bra start. O-Ringen Höga Kusten 2018 ser ut att bli riktigt stort, säger Clas Engström.

På O-Ringen i Borås fanns det 400 elplatser, i Arvika 600 och i Höga Kusten finns det 800 på campingen. Trots höjningen är alla elplatser redan slut, men många bra campingplatser är fortfarande lediga.

Över 150 funktionärer jobbar redan nu för fullt med målet att skapa ett minnesvärd evenemang i juli nästa år, enligt Engström.

– Många verkar ha förstått att vi har en riktigt fin tävlings- och semestervecka på gång. Det här är ett fint kvitto på allt det fina förberedelsearbete som har lagts ner hittills.

Men tro inte att anmälningssuccén får funktionärsföreningarna att slå sig till ro. Tvärtom. Generalsekreterare Clas Engström blickar redan framåt – mot nya mål.

– Nu gäller det att hitta ännu fler hus och lägenheter i Örnsköldsvik för våra deltagare. Då kommer det här att bli en mäktig folkfest, säger han.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision