Utmana världsarvet!

Välkommen till Höga Kusten! Nästa sommar kan du utmana vårt unika världsarv både som turist och som orienterare. Vad kan du då förvänta dig av O-Ringen Höga Kusten?

För det första är det nära, hela arrangemanget går i Örnsköldsviks närhet. Det är rent av så nära att det kommer att gå att cykla till alla etapper. Som längst är det nio kilometer mellan camping och arena. Vi erbjuder en bra semestervecka med minimal tid för resor.

En riktig orienteringsfest

Det är också nära till berg och vyer. Svedjeberget, Varvsberget, Visarberget och Slåtterberget bjuder på vida vyer. Bergen kommer också att bjuda våra deltagare på en riktig orienteringsfest. En teknisk utmaning för många, särskilt de som inte är vana vid detaljrika norrländska sluttningar och detaljerade hällmarker.

Höga Kusten gör också skäl för sitt namn, slarva inte med backträningen i vinter! Men framförallt är terrängen vacker och storståtlig. Eller som Näsåkersskalden Pelle Molin skrev: ”När Gud skapade Ångermanland vredgades och log han samtidigt!”

Nära till havet

Det är alltid nära till havet. Mäktiga klippor, oändliga stränder, skyddade vikar, öarna med Ulvön och Trysunda i spetsen och många vandringsleder högt över havet. Skuleskogen är en magisk blandning av hav och berg.

Det är nära till staden. O-Ringentorget ligger mitt i Örnsköldsvik vid hockeyarenan, Fjällräven Center. Den centrala campingen ligger i centrum med närhet till O-Ringentorget. Affärerna i Örnsköldsvik kommer att ha kvällsöppet under hela O-Ringenveckan. Det blir en folkfest i Örnsköldsvik under hela veckan.

Slutligen är det nära. Det är nära från Stockholm med bil, drygt fem timmars åktid, tågen stannar 500 meter från O-Ringentorget. Det finns bra och täta tågförbindelser söderifrån. Flyg från Arlanda tar en timme till Örnsköldsvik.

Vad tror du, känns det inte som att det är nära till en anmälan?

Plura Jonsson i Eldkvarn, vars mamma växta upp i Höga kusten, har sammanfattad det hela bäst:

– Kom till kusten!

Varmt välkommen nästa sommar!

Gå in och anmäl dig på www.oringen.se

Clas Engström
Generalsekreterare O-Ringen Höga Kusten 2018


Clas Engström generalsekreterare O-Ringen Höga Kusten 2018

Clas Engström generalsekreterare O-Ringen Höga Kusten 2018

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision