De fixar radiokommunikationen

Att kunna kommunicera via radionät är en förutsättning på O-ringen. Ett dussintal nät är igång under veckan. Behovet av kontakt och service är stort och att snabbt kunna nå rätt person är avgörande.

FRO_

Radioutrustningen är på väg att hämtas ut. Lars Pettersson har koll på läget.

Kioskpersonalen behöver fylla på varor, IT-supporten är eftertraktad. Att el, VA med dusch fungerar är centralt. Det finns även två nät för olika ledningsfunktioner. Generalsekreterare Christina Gabrielsson och ledningsgruppen är ständigt kontaktbar, likaså arenachefen med sitt operativa team.

Webbredaktionen träffar Olle Kandell och Lars Pettersson i helpdesken på Taserudsskolan. Totalt är de 4-5 personer från FRO (Frivilliga Radioorganisationen) som är i så gott som ständig beredskap under veckan, både i Arvika och på arenorna.

- De centrala punkterna under veckan är campingen på O-ringenstaden, arenorna och serviceanläggningarna på Taserudsskolan och Centralskolan i Arvika. Vi är på plats tidiga morgnar och ser till att apparatur och radiofunktionerna fungerar bra för funktionärer och ledning.

Arvika är kuperat och det krävdes relänät på sjukhustaket för att få kontakt mellan O-ringenstaden och Centralskolan, liksom för trafikreglering.

- Relänät behöver övervakas regelbundet.

FRO som organisation får betalt för sitt uppdrag på O-ringen. Men det är ändå en ideell insats som görs av personerna på plats i Arvika.

FRO är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Att serva idrottsklubbar och ideella organisationer med sambandservice vid tävlingar och stora arrangemang är ett av flera föreningsverksamheter. Signalungdom erbjuder utbildning till unga och FRO har sambandsuppdrag inom samhällets krisberedskap och i Försvarsmakten. Läs mer på fro.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision