Testa MtbO och PreO under aktivitetsdagen

Två populära aktiviteter under aktivitetsdagen är att testa grenarna Mountainbike-orienteringen (MtbO) och Precisions-orientering (PreO).

MtbO kommer att gå i Sunnes fina skogar med utgångspunkt från Selma Spa. Det är en fartfylld gren som har ett orienteringsmoment likt orienteringslöpning men kartorna är baserade på stigarnas framkomlighet. Det gör att din möjlighet till fart får stor betydelse när olika vägval görs. Roligt och fartfyllt är det, under O-Ringen Sälen 2016 var intresset rekordstort liksom de glada minerna vid målgång. Det kommer finnas banor åtta banor att välja på, från korta och lätta till de eliten kör. Start mellan kl 10 och 13.

Besöket i Sunne går fint att kombinera med lunch på hotell Selma Spa och bad där eller i sjön.

Vid Arena Falleberget inne i Arvika kommer du kunna testa den kluriga och mentalt utmanande grenen PreO. Banan är lätta att ta sig runt fysiskt men orienteringsmomentet är betydligt mer utmanande.

För ungdomar 16 år och yngre kostar det 70 kr och för 17 år och äldre kostar det 120 kr. Du köper din start antingen på Deltagarservice på O-Ringenstaden eller direkt på plats.

Banor att välja på

Klass

Längd

Nivå

MtbO D21

8,7

Svår

MtbO H21

11,0

Svår

MtbO Kort Svår

3,6

Svår

MtbO Lång Lätt

6,9

Lätt

MtbO Lång Svår

8,7


Svår

MtbO Mellan Lätt

5,3

Lätt

MtbO Mellan Svår

6,7

Svår

MtbO kort Lätt

4,2

Lätt

Pre-A

-

Svår

Pre-B

-

Medelsvår

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision