Extra, extra under aktivitetens dag

Tisdagens sprinttävlingar för eliten, som hålls mitt i Arvika, startar inte förrän kl 14.45. Med andra ord finns det tid för att upptäcka mer av västra eller andra delar av Värmland.

Eva Salomonsson, Visit Arvika

Eva Salomonsson, Visit Arvika har många tips inför morgondagen

Eva Salomonsson, som jobbar på Visit Arvika, har testat en öppen bana i Skjutsbol och passar på att ge oss ett varierat utbud med tips inför morgondagen.

- Det är mycket extra, extra som händer denna veckan. Föreningar och företag vill att O-ringengästerna ska ha det riktigt bra här och utbudet är stort.

En bra översikt finns på Visitarvika.selänk till annan webbplats och på Visitvärmland.selänk till annan webbplats

- Jag har fått många frågor om mountainbike, det verkar orienterarna gilla. Det finns en app som heter Trailforks och även bikeinarvika.comlänk till annan webbplats . Arvika Kanot och turistcenter erbjuder fina turer i Glaskogens naturreservat eller nära Arvika, i Glafsfjorden.

I övrigt berättar Eva om Gammelvala i Brunskog, en tradition med många år på nacken. En tidsresa med hantverk, mat från förr och olika teman under dagarna. I morgon är det husmödrarnas dag.

Cafélivet lever i lilla Arvika och det finns många trevliga fik, i centrum och på Sågudden, ett parkområde med muséum, i anslutning till staden. I staden finns även många butiker. Rackstadmuséet med café ligger nära O-ringenstaden har öppet till kl 20 varje dag under veckan.

För er som är sugna på att se andra delar av Värmland så är några stora turistmagneter Lars Lerin muséet i Karlstad, Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sommarland i Sunne. Västanås berättarlada bjuder in till folkmusikfestival måndag och tisdag denna vecka. Vi man få en försmak på Eda kommun, där de två nästkommande etapperna ligger, finns gott om naturupplevelser och Fredsriket Morokulien vid norska gränsen.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision