Norsk dominans på etapp 1 i klasserna D18E och H18E

Det är norska segrare på O-Ringens första etapp klasserna D18E och H18E med Anine Lome från Hamar OK och Elias Jonsson från Nydalen SK.

Annie Lome

Foto: Stein Arne Negård

Anine Lome vinner etappen 36 sekunder före tvåan Johanna Källvik Leufven, Åmåls OK, och 62 sekunder före trean Erika Källvik Leufven. Hon är själv förvånad “Ja, det var inget jag förväntade mig då hela vårssäsongen har präglats av sjukdom. Så sent som förra veckan var jag sjuk”, berättar Anine. Hon visste inte ens om hon skulle komma till start men idag räckte det ända fram: “Jag var väldigt fokuserad och gick in för att göra ett tekniskt gott löp. Jag gick i stort sett rakt på varje kontroll!”

Terrängen tyckte hon var väldigt fin trots att det var tunglöpt med hög ljung. “Det kändes som känd, norsk terräng!” Banan tyckte hon var intressant och stämde bra med beskrivningen: “Det var en del mellanlånga sträck och intressanta vägväl. Jag löpte mycket stig vilket kan ha lönat sig.”, berättar Anine.

En vilodag passar bra för henne imorgon så hon kan ta igen sig inför tisdagens sprint. “Ja, jag behöver återhämta mig men ser fram emot sprinten! Jag missade NM-sprinten som gick på hemmaplan i Hamar så jag ser fram emot att löpa bra här i Arvika!”

I H18E segrade Elias med 3,14 minuter före tvåan Sander Arntzen, Akser SK och 4,35 minuter före Felix Axelsson från Markbygdens OK.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision