PreO är för alla

PreO eller ”precisionsorientering” är en tävling där alla kan vara med och som har liknande utmaningar som övriga klasser i O-Ringen. Enda skillnaden mot vanlig fotorientering är att terrängen är mer lättframkomlig och att man ska kunna ta sig fram med t ex rullstol.

Man följer en lättare stig i terrängen med ett antal stationer utplacerade som man stannar vid. Där tittar man sig omkring och ser några kontroller i skogen i närheten. Det gäller att lista ut vilken som är den rätta genom att läsa definitionen och sedan stämpla i rätt ruta. För att man ska kunna utse en vinnare vid lika poäng finns det även en tidsstation där man på snabbast möjliga tid ska klura ut vilken kontroll som är rätt.

Det finns fyra olika svårighetsgrader att välja på: Elit, A, B eller C. Årets PreO avgörs på fyra olika arenor nära Arvika i friluftsområden med fina släta stigar och mysiga skogar.

Blev du nyfiken och vill testa någon gång? Anmäl dig till en eller flera av etapperna i 5-dagarstävlingen eller passa på att prova på under aktivitetsdagen på arena Falleberget. Där kommer det finnas personer på plats som hjälper dig att komma igång.

Läs mer här!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision