Kartorna börjar ta form

Arbetet med att rita kartorna till O-Ringen Höga Kusten 2018 har kommit i gång på allvar.

Terrängen är i många stycken utmanande, vidunderligt vacker och ställer stora krav på kartritaren.

Det krävs en alldeles speciell känsla för terrängtypen och O-Ringen Höga Kusten 2018 har lyckats knyta till sig tre mycket rutinerade och erkänt duktiga kartritare.

Lennart Strandberg har i flera årtionden levererat fina kartor. Inte minst till SM i medeldistans 2004 som avgjordes i Örnsköldsvik.
Lennart ansvarar för området i Backsjö.

Per Magnusson, som är född och uppvuxen i Domsjö, känner terrängen för Domsjöetapperna oerhört väl. För många orienterare i Sverige är han bekant under pseudonymen Stora Norrland.
Per ansvarar för området i Domsjö.

Nils-Göran Olsson är en välkänd kartritningsprofil i Sverige med bas i Sundsvall. Nils-Göran är för övrigt också delaktig i arbetet med O-Ringen Värmland 2017. Nils-Göran ansvarar för Skyttisområdet.

Per Magnusson kartritare

Per Magnusson med mångårig erfarenhet av kartritning jobbar här med kartan till Arena Domsjö

 

Här visar vi tre små smakprov från deras pågående jobb i skogen.

kartutsnitt Arena Backsjö

ARENA BACKSJÖ
Inlandsisen har gjort sig påmind i alla bemärkelser. Kala berghällar, öppen tallskog, sönderskurna sluttningar med snirklande fina stigar, kulturlandskap och vidunderliga vyer. Etappmålet ner mot Backsjön är gudomligt vackert beläget ca 9 km från O-Ringenstaden.

kartutsnitt Arena Domsjö

ARENA DOMSJÖ
I hjärtat av Höga Kusten avgörs två etapper. Målområdet ligger endast ett stenkast från Nyängets havsbad och ca 5 km från O-Ringentorget.
Uppe på höjderna har ni milsvid utsikt över skärgården med underbar berghällsterräng och nedanför höjderna snabblöpt tallhed.

kartutsnitt Arena Skyttis

ARENA SKYTTIS
Här finns det mesta en orienteringsälskare gillar. Fantastiskt fina tallskogar som erbjuder högfartsorientering och sönderskuren kurvbild med många läckra sänkor och branter samt en höjdplatå i centrum bestående av större myrar och planbild.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision