Specialritad karta till Etapp 1 i MtbO

Den första etappen för 5-dagars i MtbO går på den fina tallheden i Brandsbol, ca 60 kilometer norr om Arvika. Här har kartritaren Andreas Blomgren gjort en helt ny karta som är specialritad för just MtbO.

I vanliga fall använder man en vanlig fotorienteringskarta som konverteras om till MtbO-normer i efterhand men här har det gjorts en helt ny karta från grunden. Det innebär t ex att kartan är större än vanlig, den sträcker sig över hela sex kilometer från norr till söder, vilket är ypperligt eftersom det är en långdistans som arrangeras här.

Arenan ligger mitt i den värmländska storskogen, vid idrottsplatsen i Brandsbol, naturskönt beläget intill Grässjön med en vacker badplats och camping.

Terrängen består mestadels av ganska platt tallhed med ett tunt humustäcke ovanpå sanden. Som kontrast till detta finns en mycket brant sluttning med en nivåskillnad på 40-50 meter ner mot ån Rottnan i östra delen av kartan. Den branta sluttningen tillsammans med en hel del lättcyklade stigar och vägar inbjuder till en fartfylld MtbO med många kluriga vägval.

Terrängbild etapp 1 mtbO

Snabbcyklad tallhed på första etappen i mtbO

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision