Jens Lindquist Generalsekreterare för O-Ringen Uppsala 2020

Vi har glädjen att presentera Jens Lindquist som ledare för projektet att ta världens största orienteringsäventyr till Uppsala 2020.

Jens Lindquist GS Uppsala 2020

Foto: Emma-Sofia Olsson

-Det känns som vi hittat en mycket bra kandidat för att leda arbetet med att skapa O-Ringen Uppsala 2020 och vi ligger nu med en framförhållning som borgar för fina och genomtänkta arrangemang kommande år, säger Henrik Boström VD O-Ringen AB.

Jens Lindquist kommer under våren påbörja arbetet med placering på O-Ringens kontor i Uppsala. I intervjun nedan får du möjligheten att lära känna honom lite mer.

Vem är Jens Lindquist som klivit på jobbet Generalsekreterare?
Jag är en glad och engagerad Knivstabo och Långhundring. Pappa till två underbara barn, Amanda (12) och Pontus (10) och lycklig man till min underbara fru Nina. Jag drivs både i privatlivet, med mina ideella engagemang, och i yrkesliv av mitt stora brinnande hjärta för idrottsrörelsen i stort och min egen idrott orientering mer specifikt. Jag har haft den stora förmånen att leda ideell verksamhet i föreningslivet men också fått jobba med idrott såväl på orienteringsförbundet som på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Vad fick dig att söka jobbet som GS?
Att få chansen att leda O-Ringen, ett arrangemang som betytt så mycket för mig genom hela mitt orienterarliv, och dessutom få göra det i Uppsala, en stad jag tagit till mitt hjärta. Det är inte bara en chans att ge tillbaka för alla mina fantastiska upplevelser utan också en "en-gång-i-livet"-dröm som går i uppfyllelse.

Jag ser fram emot att göra något riktigt bra av O-Ringen i Uppsala 2020 tillsammans med alla inblandade funktionärsföreningar och alla de ideellt engagerade ledare som ska vara med och göra jobbet tillsammans med mig.

Vad kommer deltagarna få uppleva på O-Ringen Uppsala 2020?
Jag hoppas att deltagare och besökare ska få med sig ett minne av ett väldigt bra arrangemang och fina tävlingar men också ett minne präglat av Uppsalas speciella särart. Med etapper och boendet så nära stadens alla sevärdheter och upplevelser hoppas jag att lusten att upptäcka mer än bara orientering ska ge mersmak och locka till återbesök. Även om tävlingen och dess kvalitet självklart står i centrum, vill jag att O-Ringen ska vara en semestervecka som erbjuder stor variation på aktiviteter.

Vad har du för relation till orientering?
Orientering för mig är den finaste av idrotter. Kombinationen av intellektuell och fysisk utmaning i vacker natur är det ultimata sättet att motionera på. Genom orienteringen har jag fått några av mina finaste upplevelser i livet. Det gäller såväl platser och miljöer man fått se som människor man mött och delat upplevelsen med. Orientering präglas av den individuella utmaningen inramad av en varm gemenskap.

Vad är ditt bästa minne från ett O-Ringen?
Att prata om minnen från alla mina 20-talet O-Ringen jag deltagit på är som att prata om sin barndoms somrar. De är alltid soliga. Minnen av pirriga jaktstarter, långbord med klubben och lervälling på TC blandas med trångt husvagnsboende, utmanande banor i vacker natur och upptäckten av fina städer och platser runt om i vårt fantastiska land. Ska jag plocka ett speciellt minne så är det nog ändå från årets O-Ringen i Sälen dit jag lyckats locka med mig inte bara min icke orienterande familj, utan även min mamma att delta. När hela familjen på det sättet deltar sammanfattar det på ett fint sätt vad jag tycker O-Ringen står för. Den gemensamma upplevelsen över generationsgränserna.

Jens GS Uppslal 2020 familj

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision