Så tar du dig till Värmland och Arvika

Värmland ligger centralt i Skandinavien i västra Sverige på gränsen till Norge. Avståndet mellan Arvika och Stockholm är 38 mil. Till Oslo och Göteborg är det 14 respektive 25 mil.

Karta norden beskärd

Med bil

Arvika ligger vid Rv 61, ca 7 mil nordväst om Karlstad. Kommer du:

  • Från söder kör du E45 till Säffle, därefter Lv 175 mot Arvika
  • Från väster kör du E18 mot Stockholm, ta av mot Vännacka-Arvika ca 5 km öster om Töcksfors
  • Från norr kör du E45 mot Göteborg, en mil söder om Sunne kör du Lv 238 och vidare Rv 61 mot Arvika
  • Från öster kör du E18 mot Oslo, från Karlstad kör du Rv 61 mot Arvika.

Med tåg

Arvika finner du på järnvägslinjen Stockholm – Oslo. SJ och Värmlandstrafik trafikerar Arvika med flera dagliga avgångar. Tidtabeller, försäljningsställen och annan trafikinformation om tåg och buss finns på www.sj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Värmlandstrafiks hemsida www.varmlandstrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med buss

Värmlandstrafik svarar för all regiontrafik med bussar och tåg i Värmland.

Med båt

Arvika har Sveriges innersta hamn med förbindelse med Vänern och havet via kanaler och slussar. Det finns möjlighet att förboka båtplats genom Arvika motorbåtsklubb, www.arvikamotorbatsklubb.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med flyg

Från Arvika är det cirka 15 mil till den internationella flygplatsen Oslo Lufthavn (Gardermoen) i Norge. Länsflygplatsen Karlstad Airport har dagliga avgångar till Stockholm, hemsida www.ksdarprt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Mer information om resvägar och kommunikationer finner du på www.visitvarmland.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta norden

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision