Kulinarisk upplevelse under O‑Ringen i Sälen

När man har kämpat sig i mål efter en orienteringstävling så är man oftast trött och hungrig. Det har varit flera bra matalternativ på arenorna.

Wok servering under O-Ringen

Det finns många varianter av mat på en orienteringstävling. Vanligt är att man fixar något hemma och tar med sig ut till tävlingen. På O-Ringen finns det även många andra kulinariska alternativ att välja bland.

Ingen ska behöva gå hungrig under veckan. I ett av tälten vid sidan av upploppet sitter Margaretha Svensson från OK Vilse 87 och smaskar efter genomfört lopp. Margaretha som springer i klassen D65 här på O-Ringen berättar att matsäcken är viktigt;

– Jag äter mackor för det mesta. Just idag har jag grovt bröd med ägg emellan. Sen har jag hembakta kakor till efterätt. Till detta har jag egenbryggt kaffe såklart. Skulle jag vara mer hungrig, så brukar jag komplettera med en sallad eller hamburgare från serveringen, berättar Margaretha.

På andra sidan upploppet sitter Sten Blomström från IK Stern utanför Göteborg. Sten springer i klassen H65 och har en taktik om att fika lite innan start;

– Just nu sitter jag och äter en chokladboll och dricker kaffe. Jag brukar göra så, om jag är på plats långt innan start, som idag, så tar jag något sött innan för att få lite energi inför loppet. Efter loppet så är det standard att äta någon form av pastasallad, berättar Sten.

Just pastasallad har varit ett populärt inslag under O-Ringen i Sälen. Företaget Picadeli hade ställt upp en fräsch salladsbar mitt på arenan. Under etapperna på Högfjällshotellet så var det sånt tryck på att blanda sin egen sallad att de sålde slut redan under etapp 2, men de lyckades få till nya leveranser till resten av veckan.

Även funktionärerna behöver mat under de långa dagarna. Presschef Hanne Stenback har en egen variant med sig;

- Det är en så kallad ”dagen efter-sallad” bestående av rotfrukter i ugn, plus lite lax och creme fraiche. Mycket gott, och det är viktigt att alla får i sig energi för att orka en O-Ringenvecka. Både deltagare och funktionärer, säger Hanne.

Utöver detta så har Leksands Knäckebröd ställt upp en liten ”foodtruck” där de säljer sin populära knäckepizza. Så finns de vanliga kioskerna på arenorna som säljer allt ifrån powerbars till grillade hamburgare eller wok.

På O-Ringen skall ingen behöva gå hungrig.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision