Drömorienteringen i Sälen lockade 24 313 deltagare

O-Ringen har fått många att åka till Sälen för att orientera, fjälltterräng i kombination med fint väder har lett till glada miner och hela 98 875 starter.

Arena Högfjällshotellet

Att O-Ringen, Sälen och orientering i fjällterräng har en stark dragningskraft visade sig redan 2008 när O-Ringen arrangerades här senast.

Årets arranemang bjöd på fyra fjälletapper, och en tuff avslutning i rejäl dalaterräng. Banorna, terrängen, vädret och den härliga atmosfären i Sälenfjällen har återspeglats i ansiktet på deltagarna. Många härliga leenden, och galda miner har synts.

Intresset för att orientera och åka på O-Ringen har ökat de senaste åren och med 24 313 deltagare på O-Ringen Sälen ser det ut att håll i sig. Under veckan har inte mindre än 98 875 starter gjorts.

I onsdags sattes dessutom ett världsrekord när 934 personer deltog på tredje MtbO-etappen. Det bådar gott inför O-Ringen Värmland 2017, där MtbO lyfts upp till att bli en 5-dagarstävling.

Jämfört med Sälen 2008 är det i år lika många deltagare men det gjordes då fler starter per deltagare. Snittet för antal deltagare per år är nu 18 229 för de 10 senaste åren.

Resultat deltagare starter i Sälen

- Det har varit roligt att träffa så många nöjda deltagare under O-Ringen och nöjda deltagare är också en en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att locka fler. Organisationen med 1100 funktionärer har gjort ett strålande arbete med att få världens största orienteringsäventyr till att bli en riktig folkfest säger Henrik Boström, VD O-Ringen AB.

Glad tjej springer på fjället

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision