Succéstart i O-Ringen

Favoriterna Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou fick en smakstart med klara segrar när O-Ringen 5-Dagars drog i gång på söndag vid Högfjällshotellet i Sälen.

Tove

- Nu är det O-Ringen som gäller, jag gillar tävlingen och upplägget med fem dagars tävlande. Jag tänker inte på att det är VM om ett par veckor, säger en leende Tove Alexandersson.

Tove vann med hela 3.53 före Norges storstjärna Anne Margret Hausken Nordberg. Trea var den ryska världsmästaren Svetlana Mironova.

Thierry

En nästan lika fin jobbdag på kalfjället hade Frankrikes Thierry Gueorgiou som vann 1.17 före överraskningen Jerker Lysell som först tänkte avstå måndagens etapp men nu förmodligen fortsätter tävla hela veckan. Trea var den norska VM-löparen Magne Dähli.

Måste konferera med min tränare. Han får bestämma men visst lockar det att tävla vidare efter den här starten, förklarar sprintspecialisten Jerker Lysell.

Första etappen avgjordes i de klassiska markerna runt Kungsleden och Köarsfjället. Löparna från 40 nationer möttes av solsken och perfekt väder för fjällorientering. Nu rullar O-Ringen vidare med etapp två på Storfjället och frågan är om Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou redan kopplat greppet om slutsegern.

- En fanstastisk dag med fantastiska prestationer. Jag vill passa på att tacka alla deltagare för hur väl man följt våra instruktioner för transport till och från arenan, berättar tävlingarnas generalsekreterare Jimmy Birklin.

Här finns samtliga resultat från O-Ringen 5-Dagars etapp 1länk till annan webbplats

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision