Dröm eller mardröm?

Den här skylten är ingen rolig läsning för orienterarna. ”Röd Utgång” förknippas oftast ångest och nedstämdhet. Speciellt om man måste besöka denna hörnan i måltältet tidigt under veckan...

röd utgång

De flesta som passerar efter mållinjen är nöjda. Ord som ”Drömorientering” eller ”Vilken häftig fjällterräng” hörs ofta mellan löparna och bekanta som mött upp. Alla är naturligtvis inte lika lyriska. Som tur är så är det inte många löpare som behöver passera ”Röd Utgång” under veckans gång, men ibland kan ouppmärksamhet ute på banan resultera i att man ändå behöver få hjälp efter målgång.

Funktionärsgänget som jobbar bakom ”Röd Utgång” är positiva och serviceinriktade och får lösa alla sorters problem under dagen, allt från en vanlig felstämpling, till att man tagit fel karta vid start eller helt enkelt har brutit loppet.

En del tävlande är förståeligt nog ledsna och nedstämda och en del kan inte förstå alls vad som har gått fel. Någon som förstod ganska så snabbt vad som gått fel var Kerstin Elf från Ölmstads IS. Normalt sett springer hon klassen D70 Motion vid O-Ringen. Idag lyckades hon dock med konststycket att ta fel karta vid start och sprang den lite kortare och lättare D80M-banan istället.
- Jag misstänkte att banan inte var rätt, för jag såg att den var lite kort gentemot den banan jag egentligen skulle springa. Jag har sprungit varje O-Ringen sedan 1978, men såvitt jag vet har jag inte tagit fel karta tidigare. Men jag ger självklart inte upp hela veckan för detta, jag ska springa resten av etapperna, och då ska jag ta rätt karta, berättar Kerstin

En annan som hade tappat uppmärksamheten för en liten stund ute i skogen var Joel Pettersson från Tullinge SK;
- Jag råkade stämpla vid en kontroll som låg 40-50 meter ifrån den jag egentligen skulle ha stämplat vid, precis här på slutet av banan. Visst, det är synd, men det gör inte så mycket, jag tävlar mest inbördes mot klubbkompisarna i min klass, H21 Kort. Man är ju här för att ha kul, att jag inte blir godkänd gör inte så mycket, alla etapper ska springas ändå.

Det är den genomgående känslan hos de som passerar den ”Röda utgången”, att det inte gör så mycket att man inte är godkänd. Veckan är en upplevelse i sig, och man är här för att få uppleva ”drömorienteringen” som erbjuds.

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision