Nu är O-Ringen 2016 invigt

Under lördagseftermiddagen invigdes årets upplaga av O-Ringen med pompa och ståt vid O-Ringentorget i Lindvallen. Konferencier Kjell-Erik Kristiansen med gäster på scenen guidade de många åskådarna på ett förstklassigt sätt genom invigningen.

Ceremonin startade med ett långt flaggtåg, innehållande alla 39 nationers olika flaggor, ackompanjerat till duktiga Vattnäs Spelmanlag. Talare under invigningen var Lena Larsson, ordförande i Svenska Orienteringsförbundet och Jimmy Birklin, generalsekreterare för O-Ringen 2016.

Ett lite oväntat inslag vid invigningen var att talen teckentolkades, av Susanna Gahnshag, som till vardags är tolk vid Högskolan Dalarna. Vi får hoppas att Susanna härmed får samma genomslag som den numer berömda tolken under melodifestivalen.

Kjell-Erik Kristiansen presenterade sedan forne landslagslöparen och Mästarnas Mästare-deltagaren Karolina Höjsgard, som kommer att leda prisutdelningarna tillsammans med honom under veckan.

Vid sidan av O-Ringens egen maskot Ringo kommer årets arrangemang att kryddas av Valle, som även är Skistars egen maskot under vintern.

Som sig bör så avslutas oftast en invigning med bandklippning. Denna ära fick ingen mindre än landshövding i Dalarna, Ylva Thörn, som därmed förklarade O-Ringen 2016 för öppnat!

Copyright © 2014-2018 O-Ringen AB. Alla rättigheter förbehålls.   |    En webbsida från Limepark byggd i SiteVision